• Πολιτική

    Η συνέντευξη Παναγιωτάκη στο mononews σημείο αντιπαράθεσης στην Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα

    Η συνέντευξη Παναγιωτάκη στο mononews σημείο αντιπαράθεσης στην Βουλή μεταξύ Μητσοτάκη-Τσίπρα

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Αντιπαράθεση στη Βουλή μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσε η αναφορά του πρωθυπουργού στην πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής της ΔΕΗ Μανώλη Παναγιωτάκη στο mononews, στις 7 Οκτωβρίου, με αφορμή την ΑΜΚ στη Βουλή.

    Απαντώντας στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Αλέξη Τσίπρα, σχετικά με τα πεπραγμένα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στη ΔΕΗ, ο Κυριάκος  Μητσοτάκης παρουσίασε κατά τη δευτερολογία του  τις δηλώσεις του τέως προέδρου και CEO της Επιχείρησης κ. Μανώλη Παναγιωτάκη στο  mononews.gr, σύμφωνα με το οποίο είχε δηλώσει ότι είναι σύμφωνος με την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ γιατί τα κεφάλαια πάνε στην Επιχείρηση και πως αν η τότε κυβέρνηση αποφάσιζε να πουλήσει τη ΔΕΗ δεν θα έπιανε… μία!

    Ο κ. Μητσοτάκης αναφερόμενος στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ, είπε χαρακτηριστικά, «γιατί ήρθε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ που εσείς είχατε τοποθετήσει, ο κ. Παναγιωτάκης, και λέει δύο πράγματα σε πρόσφατή του συνέντευξη. Ναι στην αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ και αν πουλάγαμε το 2018 δεν θα πιάναμε ούτε ευρώ.

    «Ο δικός σας CEO τα λέει αυτά. Σε τόσο εξαιρετική κατάσταση είχε περιέλθει η Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού επί δικών σας ημερών», ανέφερε.

    Ανταπαντώντας κατά τη δική του δευτερολογία ο κ. Τσίπρας, αναφέρθηκε στη διευκρινιστική δήλωση του κ. Παναγιωτάκη στο mononews,  σχετικά με τη θέση του για την αύξηση κεφαλαίου της ΔΕΗ.

    «Ελπίζω να έχετε κάνει λάθος. Αυτό που αναφερθήκατε ότι το είπε ο κύριος Παναγιωτάκης είναι ένα δημοσίευμα το οποίο ο ίδιος ο κύριος Παναγιωτάκης το έχει διαψεύσει. Ελπίζω να μην το γνωρίζατε αυτό», απάντησε ο κ. Τσίπρας.

    Πάντως και σήμερα ο κ. Τσίπρας για πρώτη φορά παραδέχτηκε το πόσο θάλασσα τα είχε κάνει η κυβέρνησή του στη ΔΕΗ αναγνωρίζοντας ότι το 2018 ήταν μία άτυχη χρονιά για τον ισολογισμό της Επιχείρησης…

    Διαβάστε επίσης:



    ΣΧΟΛΙΑ