• Πολιτική

    Η… «προφητεία» του Αλέξη Τσίπρα: «Φαντάζομαι πως οι ακραίοι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν το συλλαλητήριο»

    • NewsRoom
    Τσίπρας

    Αλέξης Τσίπρας. Πρωθυπουργός


    Τη στάση με την οποία το Μέγαρο Μαξίμου ετοιμάζεται να υποστηρίξει και για το νέο συλλαλητήριο για την Μακεδονία προμηνύει μέσα από τη συνέντευξή του στην εφημερίδα Αυγή ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

    Μιλώντας μεταξύ άλλων και για το σημερινό συλλαλητήριο, ο Αλέξης Τσίπρας υποστηρίζει αρχικά πως διαφωνεί «απόλυτα και κατηγορηματικά» με όσους ισχυρίζονται πως όσοι αντιτίθενται στη συμφωνία των Πρεσπών είναι «φασίστες». Ωστόσο στη συνέχεια σπεύδει να προσθέσει πως οι «ακραίες ομάδες» θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο.

    «Θεωρώ ότι είναι υποχρέωση όλων να απομονώσουν τις ακραίες ομάδες – που φαντάζομαι ότι θα επιχειρήσουν να χειραγωγήσουν και αυτό το συλλαλητήριο – αλλά και να απέχουν από εκδηλώσει και συνθήματα μίσους», αναφέρει χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός. «Έχει υπάρξει αρκετό εμφύλιο μίσος στην Ιστορία αυτού του τόπου. Φτάνει. Οι αντιπαραθέσεις πρέπει να γίνονται με επιχειρήματα και διάλογο» προσθέτει ο κ. Τσίπρας.

    Υπενθυμίζεται πως το Μέγαρο Μαξίμου και ο ΣΥΡΙΖΑ στις δηλώσεις τους και για τα δύο προηγούμενα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και της Αθήνας είχαν υποστηρίξει πως ακροδεξιές και φασιστικές φωνές είχαν κυριαρχήσει και είχαν δώσει τον τόνο σε αυτά. Μένει να αποδειχθεί αν και η σημερινή ανακοίνωση του Μαξίμου κινηθεί για μια ακόμα φορά στην ίδια γραμμή, αποδεικνύοντας τις… «μαντικές» ιδιότητες του πρωθυπουργού.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τον εμφύλιο και την «Σλαβομακεδόνισσα» Ειρήνη Γκίνη θυμήθηκε ο Καρτερός για να απαντήσει στον Ριζοσπάστη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Πολάκης: Μόνο κολλημένοι ακροδεξιοί που ονειρεύονται την Κόκκινη Μηλιά δεν θέλουν την συμφωνία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Έντονο φλερτ Τσίπρα προς ΚΙΝΑΛ με όχημα την Συμφωνία των Πρεσπών



    ΣΧΟΛΙΑ