• Πολιτική

    Η ώρα του ελληνικού τουρισμού: Αύριο στο Ζάππειο τα αποκαλυπτήρια της φετινής καμπάνιας από τον Μητσοτάκη

    • Νένα Σώκου


    Στο φουλ δουλεύουν οι μηχανές της κυβέρνησης για το restart στον τουρισμό, ένα σημαντικό στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την συνολική πορεία της οικονομίας στο δεύτερο εξάμηνο.

    Πέρα από την δουλειά του αρμόδιου υπουργείου, των υπηρεσιακών παραγόντων και των φορέων, την υπόθεση «τουρισμός» έχει πάρει πάνω του ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης. Στο πλαίσιο των κινήσεων που αναπτύσσει, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, αύριο το βράδυ στις 8 ο κ. Μητσοτάκης θα βρεθεί στον θερινό κινηματογράφο «Αίγλη» του Ζαππείου, όπου θα μιλήσει στην εκδήλωση για την παρουσίαση της καμπάνιας του ελληνικού τουρισμού για το 2020.

    Την εκδήλωση θα προλογίσει ο υπουργός Τουρισμού, Χάρης Θεοχάρης.

    Στη διάρκεια της εκδήλωσης θα προβληθεί για πρώτη φορά το βίντεο της φετινής καμπάνιας για την Ελλάδα, το οποίο πέρα από τις φυσικές ομορφιές της χώρας θα αναδεικνύει την Ελλάδα ως ασφαλή τουριστικό προορισμό, ικανό να καλύψει όλες τις ανάγκες του ταξιδιώτη, ειδικά σε αυτή την δύσκολη περίοδο.

    Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο επικεφαλής δημιουργικού (Chief Creative Officer) στην προεδρία της κυβέρνησης, Στηβ Βρανάκης, θα παρουσιάσει τη στρατηγική στην οποία βασίστηκε η φετινή καμπάνια και η CEO της Marketing Greece, Ιωάννα Δρέττα, θα μιλήσει για τη φιλοσοφία της καμπάνιας και τη συνεργασία του δημόσιου με τον ιδιωτικό τομέα.

    Όπως έχει σημειώσει ο πρωθυπουργός, ο φετινός στόχος για την Ελλάδα είναι να κερδίσει ένα μεγαλύτερο κομμάτι από μια μικρότερη πίτα.

    Όπως σημείωναν χθες στο ΑΠΕ εκπρόσωποι φορέων του τουριστικού κλάδου, αν οι πρώτες επισκέψεις τουριστών συνοδευτούν με ασφαλή διαμονή, χωρίς κρούσματα του ιού, τότε είναι βέβαιο ότι αυτοί οι πρώτοι πελάτες θα γίνουν οι «πρεσβευτές» του ελληνικού τουρισμού στις χώρες τους όταν επιστρέψουν.

    «Όταν οι πρώτοι τουρίστες επισκεφτούν τους ελληνικούς προορισμούς, βιώσουν την ελληνική φιλοξενία με ασφάλεια, όπως επιτάσσει η εποχή του κορονοϊού και κυρίως δεν υπάρξουν κρούσματα, τότε είναι βέβαιο ότι θα μεταφερθεί από στόμα σε στόμα ότι η Ελλάδα είναι ιδανικός προορισμός για τις διακοπές τους» τόνισαν.

    Την ίδια στιγμή «μουδιασμένοι» παρακολουθούν οι ξενοδόχοι της χώρας τη διαδικασία επαναλειτουργίας των επιχειρήσεών τους, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γρηγόρη Τάσιο. Όπως δήλωσε σήμερα το πρωί, με την πανδημία, κλειστά τα χερσαία σύνορα και τις αεροπορικές πτήσεις ελάχιστες, δεν υπάρχει ικανό τουριστικό ρεύμα για να φέρει έσοδα τον Ιούνιο.

    Στήριξη σε Θεοχάρη

    Πλήρη κάλυψη στον υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη προσέφερε το Μέγαρο Μαξίμου, ο οποίος χθες μπήκε στο στόχαστρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό την αποπομπή του κάνοντας λόγο για «πρωτοφανές μπάχαλο στον τουρισμό».

    «Η στοχοποίηση του υπουργού Τουρισμού από τον ΣΥΡΙΖΑ, σε αγαστή συνεργασία με συγκεκριμένο εκδοτικό συγκρότημα, μόνο μικρότητα και μιζέρια δείχνει. Και πέφτει στο κενό» ήταν η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος σημείωσε ακόμη ότι «η κυβέρνηση, με τη στήριξη όλων των Ελλήνων, αντιμετωπίζει ψύχραιμα και με επιτυχία μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, που έπληξε ολόκληρο τον πλανήτη».

    «Σε μια χρονιά που όλοι προεξοφλούσαν ότι θα ήταν χαμένη για τον τουρισμό, η Ελλάδα ξανανοίγει τις πύλες της στον κόσμο. Ανοίγουμε τη χώρα μας στους επισκέπτες με κανόνες, με αίσθημα φιλοξενίας και καλωσορίσματος.

    Η κυβέρνηση ενωμένη, με όλους τους υπουργούς προσηλωμένους στον κοινό στόχο, συνεχίζει με σύνεση και υπευθυνότητα την υλοποίηση του Σχεδίου της. Ενός δυναμικού Σχεδίου που προσαρμόζεται ανάλογα με την εξέλιξη των επιδημιολογικών δεδομένων στην Ελλάδα και στον κόσμο. Και με στόχο την μέγιστη ασφάλεια για κατοίκους και επισκέπτες.

    Αντίθετα, όποτε κλήθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ να αντιμετωπίσει μια σοβαρή κατάσταση για τη χώρα, απέτυχε παταγωδώς. Σήμερα συνεχίζει να κάνει καταστροφικές συστάσεις. Το μόνο που θέλει είναι κλειστές επιχειρήσεις, κλειστά μαγαζιά, κλειστά σχολεία, κλειστά ξενοδοχεία. Θέλει δηλαδή τη χώρα σε μόνιμη καραντίνα και τους εργαζόμενους σε απελπισία» τόνισε ο κ. Πέτσας.



    ΣΧΟΛΙΑ