• Πολιτική

    Οι ομογενείς στις ΗΠΑ τα «έψαλαν» στον Γιώργο Κατρούγκαλο για τη συμφωνία των Πρεσπών (video)

    • NewsRoom


    Υπό έντονες διαμαρτυρίες για τη Συμφωνία των Πρεσπών υποδέχθηκαν τον Γιώργο Κατρούγκαλο οι ομογενείς της Νέας Υόρκης.

    Οι ομογενείς, οι οποίοι βρέθηκαν στην ομιλία του Γιώργου Κατρούγκαλου στην αίθουσα του Πανεπιστημίου Κολούμπια, απευθύνθηκαν σε έντονο ύφος στον Υπουργό Εξωτερικών ενώ τελικά αποχώρησαν διαμαρτυρόμενοι από την αίθουσα, συνεχίζοντας να φωνάζουν για «προδοσία»!

    Σύμφωνα με τον «Εθνικό Κήρυκα», η ένταση ξεκίνησε όταν μετά την τοποθέτηση του Υπουργού έλαβε τον λόγο το στέλεχος της Παμμακεδονικής Ένωσης Αμερικής, Χρήστος Κόμσιος. Ο κ. Κατρούγκαλος απάντησε πως η Συμφωνία είναι δίκαιη και συμφέρουσα τόσο για την Ελλάδα όσο και για τη γειτονική χώρα, όπως επίσης και ότι διασφαλίζει την ειρήνη στην περιοχή. Ωστόσο, στη συνέχεια ο υπουργός αρνήθηκε να δώσει τον λόγο σε άλλους ομογενείς, με αποτέλεσμα 8 – 10 άτομα να αποχωρήσουν σε ένδειξη διαμαρτυρίας.

    «Για ποιον λόγο δεν ήρθατε στην Αστόρια να κάνετε αυτήν την ομιλία και να συζητήσετε με τους ομογενείς;», ανέφερε, σε έντονο ύφος, μια Ελληνοαμερικανίδα, πριν αποχωρήσει.

    Λίγο αργότερα ο πρόεδρος των Βορειοηπειρωτών της Νέας Υόρκης, Κωνσταντίνος Τσιούρης, ζήτησε να κάνει ερώτηση, αλλά αρχικά ο συντονιστής τού διεμήνυσε ότι δεν υπήρχε χρόνος. Με τους υπεύθυνους ασφαλείας να του κάνουν συστάσεις και τελικά να τον απειλούν με αποβολή από την αίθουσα, ο κ. Τσιούρης είπε πως «ένα εκατομμύριο άτομα που διαμαρτυρήθηκαν στην Ελλάδα δεν είναι εθνικιστές» και εξέφρασε την αμφιβολία του εάν οι παρευρισκόμενοι στο πάνελ έχουν διαβάσει τη Συμφωνία των Πρεσπών.

    Σχολιάζοντας αργότερα το περιστατικό, ο κ. Κατρούγκαλος είπε ότι ο καλύτερος δρόμος είναι να «πείθεις αυτούς που έχουν αντίθετη άποψη με επιχειρήματα».

    Δείτε το βίντεο με την ένταση:



    ΣΧΟΛΙΑ