• Πολιτική

    Οι νέες καυστικές απαντήσεις του Αρκά σε όσους του επιτίθενται για τη σάτιρα κατά της κυβέρνησης

    • NewsRoom


    Μια νέα απάντηση, ιδιαίτερα καυστική, έδωσε το βράδυ της Πέμπτης ο γνωστός σκιτσογράφος Αρκάς σε όλους όσους τον κατακρίνουν  λόγω της απόφασής του να σατιρίσει μέσα από τα σκίτσα την πολιτική κατάσταση, και ειδικότερα τον Αλέξη Τσίπρα.

    Άλλωστε, η νέα σειρά του Αρκά με τίτλο «τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού» έχει προκαλέσει την επίθεση των… «διαδικτυακών οπαδών» του ΣΥΡΙΖΑ καθώς αναγνωρίζουν στο πρόσωπο και τις πράξεις του νεαρού πρωταγωνιστή της τον Αλέξη Τσίπρα. Μάλιστα, κατηγορούν τον Αρκά πως μέχρι το 2015 δεν έκανε πολιτική σάτιρα.

    «Δεν καταλαβαίνουμε αυτούς που λένε ότι ο Αρκάς άλλαξε. Με ζώα ασχολιόταν πάντα στα σκίτσα του» αναφέρει χαρακτηριστικά στη νέα του απάντηση, μέσω του επίσημου λογαριασμού του στο Facebook ο Αρκάς.

    Παράλληλα στη σελίδα του περιλαμβάνει και το ακόλουθο απόσπασμα από άρθρο που υπογράφει ο Πέτρος Μαρτινίδης:

    (…) Ενδεικτικότερο παράδειγμα αποτελεί ο Αρκάς. Μπορούσε να παραμείνει στην πάνδημη αποδοχή την οποία απολάμβανε μέχρι πριν λίγα χρόνια. Το έξοχο χιούμορ του ενέπαιζε τα πάντα: ζωή, θάνατο, επιστήμη, ερωτική επιθυμία, αισθήματα φιλίας ή σχέσεις γονιών-παιδιών. Έμενε όμως μακριά από πολιτικά σχόλια. Θεωρούσε, όχι άδικα, ότι το ποιο κόμμα κυβερνά και ποιο αντιπολιτεύεται είναι παροδικά επεισόδια. Δική του στόχευση ήταν το οικουμενικό – το έλλειμμα απείρου, απέναντι στο οποίο «μεμψιμοιρεί» κάθε μεγάλη τέχνη, μαζί και η υψηλή τέχνη του χιούμορ. Ωστόσο, ο Αρκάς προτίμησε να απολέσει την πάνδημη αποδοχή και να βρεθεί αντιμέτωπος με αβυσσαλέα κακοπιστία ή και λυσσαλέα εχθρότητα.
    Δεν πρόκειται για αιφνίδια κρίση μαζοχισμού, για εθελούσια καταβύθιση στη λάσπη πολιτικών αντιπαλοτήτων. Πρόκειται για αντίδραση ενός ορθολογιστή στο αλλόκοτο αμάλγαμα αναρχίας και ολοκληρωτισμού, το οποίο κυβερνά. Αντίδραση ανθρώπου που βλέπει ότι δεν μπορεί να υπάρχει προοδευτικότητα χωρίς εντιμότητα. Τα πολιτικά σκίτσα του Αρκά, ιδίως Τα παιδικά χρόνια ενός πρωθυπουργού, δεν είναι παρά η ρήξη ενός ιδιοφυούς με τον εσμό ασημαντοτήτων που λιβανίζουν εμετικά τον ακτινοβόλο ηγέτη, ώστε να βολευτούν υπό τη σκιά του. Τη σκιά της αυθαιρεσίας και των καιροσκοπικών του «απευθύνσεων».

    Πριν από λίγες ημέρες, ο γνωστός σκιτσογράφος είχε απαντήσει για μια ακόμα φορά σε όσους τον κατηγορούσαν.

    « Έχουμε ήδη απαντήσει -παρ’ όλο που δεν οφείλαμε- στην ερώτηση: «γιατί ο Αρκάς δεν έκανε πολιτική σάτιρα πριν το 2015;». Εν τούτοις επειδή τα σχόλια συνεχίζονται το επαναλαμβάνουμε: Ο Αρκάς θεωρεί ότι ο πολιτικός αμοραλισμός, ο κομματικός τυχοδιωκτισμός και η ανενδοίαστη εξαπάτηση υπήρχαν πάντα, άλλα έχουν φτάσει στον κολοφώνα τους μ’ αυτήν την κυβέρνηση, τόσο ώστε να τον αναγκάσουν να σχολιάζει αυτό που πάντα σιχαινόταν: την κεντρική πολιτική σκηνή. Απέναντι σ’ αυτή την αθλιότητα κανένας έντιμος άνθρωπος δεν δικαιούται να παραμείνει σιωπηλός», έγραφε.

    Πάντως ο Αρκάς δεν δείχνει να υποχωρεί μπροστά στην κριτική. Έτσι δημοσιοποίησε ένα ακόμα σκίτσο για τον πρωθυπουργό, ενθυμούμενος το παλιό του σύνθημα «η ελπίδα έρχεται»!

    Δείτε το νέο σκίτσο του Αρκά:

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Αρκάς σατιρίζει ξανά τα αγγλικά του πρωθυπουργού!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ο Αρκάς απαντά στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ για τα «παιδικά χρόνια του πρωθυπουργού»



    ΣΧΟΛΙΑ