• Πολιτική

    Η μεγάλη σύγκρουση για την NOVARTIS: Τσίπρας εναντίον δικαστών και ΝΔ – O ρόλος Πολάκη


    Απρόβλεπτες εξελίξεις σε πολιτικό επίπεδο σηματοδοτεί η σφοδρή αντιπαράθεση που μαίνεται τις τελευταίες ώρες με αφορμή την υπόθεση Novartis και όλες  τελευταίες εξελίξεις που σχετίζονται με τον προστατευόμενο μάρτυρα Νίκο Μανιαδάκη. Οι μεγάλοι αντίπαλοι είναι από την μια πλευρά ο Αλέξης Τσίπρας και από την άλλη Κυριάκος Μητσοτάκης και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων.  Η κρίσιμη παράμετρος είναι ο ρόλος του Παύλου Πολάκη. Πλέον στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δηλώνουν ευθέως ότι ο υπουργός δεν δρα μόνος του αλλά κατόπιν συνεννόησης με τον Έλληνα πρωθυπουργό και το Μέγαρο Μαξίμου. Η ΝΔ καταγγέλλει ευθέως την κυβέρνηση και ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες, με δήλωσή του (την οποία ανάρτησε και στα αγγλικά), μίλησε μεταξύ άλλων για άνευ προηγούμενου κατάσταση στη Δικαιοσύνη και για πρωτοφανή υπονόμευση των δημοκρατικών θεσμών η οποία απειλεί ευθέως την  διάκριση των εξουσιών στη χώρα μας.  Για  «εντύπωση χειραγώγησης της δικαιοσύνης» από τις αναρτήσεις του Παύλου Πολάκη κατά δικαστών και εισαγγελέων κάνει λόγο ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης. «Δημιουργείται η εντύπωση της χειραγώγησης της Δικαιοσύνης και ότι η Δικαιοσύνη θα πρέπει να ενεργεί κατά τη δική μας επιθυμία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαηλίδης.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες με αφορμή τις ραγδαίες εξελίξεις στο μέτωπο της Novartis έκανε λόγο για υπονόμευση της δικαιοσύνης από την κυβέρνηση.

    “Δεν μπορεί να γίνεται ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου εν ενέργεια υπουργός να απειλεί ονομαστικά εισαγγελείς και ανακριτές ότι δεν επιτελούν την αποστολή τους, όπως ο ίδιος θα επιθυμούσε, και ο πρωθυπουργός να τον καλύπτει, ούτε μπορεί να γίνει ανεκτό σε ένα Κράτος Δικαίου να χαρακτηρίζεται από την Δικαιοσύνη προστατευόμενος μάρτυρας πρόσωπο που βαρύνεται με κατηγορίες, ενώ ο νόμος ρητά το απαγορεύει”, δήλωσε στο ίδιο πλαίσιο ο πρόεδρος της Ν.Δ ανεβάζοντας τα τους τόνους της κριτικής του προς την Κυβέρνηση.

    Σιωπή και αμηχανία από Μαξίμου για Πολάκη 

    Τη σιωπή επέλεξε για ακόμα μία φορά το Μέγαρο Μαξίμου στο… μπαράζ αναρτήσεων του αναπληρωτή υπουργού υγείας Παύλου Πολάκη, ο οποίος επιτέθηκε κατά της Δικαιοσύνης. 

    Μάλιστα παρά το μπαράζ των αντιδράσεων από σύσσωμη την αντιπολίτευση για τα λεγόμενα Πολάκη, το Μαξίμου παρέμεινε αμήχανο, αλλά σιωπηλό για τη στάση του κυβερνητικού στελέχους.

    Μάλιστα στην ανακοίνωση που εξέδωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου, ανέφερε μεταξύ άλλων πως «η Ελληνική Δικαιοσύνη… αντιμετωπίζεται ως η μόνη υπεύθυνη για την έναρξη, την κίνηση και τη διεκπεραίωση κάθε δικαστικής υπόθεσης και για την απόδοση των σχετικών ποινικών ευθυνών». 

    Για να προσθέσει με νόημα ότι «είναι εκείνη που μπορεί να εκτιμήσει τις απαιτούμενες ενέργειες για την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας και η μόνη που μπορεί να αξιολογήσει ποιες ενέργειές της εξακολουθούν ή όχι να είναι αναγκαίες…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Έφοδος στο σπίτι Μανιαδάκη: Δεν βρήκαν ούτε καρέκλα οι εισαγγελείς!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αδ. Γεωργιάδης στο mononews: Θα ζητήσω εξαίρεση της Εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη από την υπόθεση Novartis 

     



    ΣΧΟΛΙΑ