Πολιτική

Η Γεννηματά «πετά το γάντι» σε όσους αμφισβητούν την ηγεσία της

  • NewsRoom


Το «γάντι» σε όσους  θέτουν θέμα ηγεσίας αναμένεται να πετάξει η Φώφη Γεννηματά, στην ομιλία της στη Λάρισα, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για την επέτειο της 3ης του Σεπτέμβρη, των γενεθλίων του ΠΑΣΟΚ, ξεκαθαρίζοντας πως αυτό θα πρέπει να γίνει μέσω του ΚΙΝΑΛ και όχι με συνέδρια του ΠΑΣΟΚ.

Η Γεννηματά θα ξεκαθαρίσει ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται ποτέ να κλείσει γιατί πρέπει να αποπληρώσει τα δάνεια του κάτι που γίνεται μέσω του Κινήματος Αλλαγής. Για τις εσωτερικές κόντρες στο ΚΙΝΑΛ θα ξεκαθαρίσει ότι οι προσωπικές στρατηγικές είναι διαλυτικές. Παράλληλα θα μείνει σταθερή στην αυτόνομη πορεία του κόμματος και ότι θα συνεχίσει να κρίνει το ΣΥΡΙΖΑ και την ΝΔ με βάση τις δικές του αρχές.

Νωρίτερα στο Κιλελέρ, όπου κατέθεσε στεφάνι στο «Μνημείο του Αγρότη», η Φώφη Γεννηματά δήλωσε ότι «το μήνυμά μας από εδώ από το Κιλελέρ που είναι το σύμβολο των αγώνων των αγροτών, είναι ότι το ΠΑΣΟΚ και η παράταξή μας, ήταν και θα είναι πάντα στο πλευρό του αγρότη και της αγροτιάς»

Συνέχισε λέγοντας : «Σε μια εποχή όπου η ανάπτυξη αποτελεί ζητούμενο και τα μεγάλα λόγια περισσεύουν, ένα είναι σίγουρο: η αγροτική παραγωγή και ο πρωτογενής τομέας συνολικά, μπορούν να στηρίξουν αποτελεσματικά την προσπάθεια για ουσιαστική έξοδο από την κρίση.

Το Κίνημα Αλλαγής με το σχέδιο Ελλάδα, έχει καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις και δεσμεύσεις για την ενίσχυση και τη στροφή της αγροτικής παραγωγής από την ποσότητα στην ποιότητα, καθώς και την ανταπόκριση του Έλληνα αγρότη στις σύγχρονες προκλήσεις.

Οι αγρότες και οι αγρότισσες αναγνωρίζουν την προσφορά μας και προσβλέπουν στο Κίνημα Αλλαγής»

Ταυτόχρονα, με μια λιτή δήλωση τοποθετήθηκε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου για τα 45 χρόνια από την ιδρυτική διακήρυξη του Πανελλήνιου Σοσιαλιστικού Κινήματος.

Ο κ. Παπανδρέου δήλωσε συγκεκριμένα: «Τιμούμε τις αρχές και τις αξίες της 3ης του Σεπτέμβρη, αγωνιζόμαστε για τα ιδεολογικά περιεχόμενα και πολιτικά προτάγματα, για τις προοδευτικές απαντήσεις στις αιτίες της κρίσης, στις νέες προκλήσεις και τα διακυβεύματα του μέλλοντος. Ενότητα και δράση για την ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ


ΣΧΟΛΙΑ