• Πολιτική

    Οι εκλογές και… οι πολιτικές βασιλόπιτες

    Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Νίκη Κεραμέως, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χάρης Θεοχάρης, Άγγελος Συρίγος

    Άδωνις Γεωργιάδης, Θάνος Πλεύρης, Νίκη Κεραμέως, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, Χάρης Θεοχάρης, Άγγελος Συρίγος


    Σε «αγώνα δρόμου» με ένα… μαχαίρι στο χέρι για την κοπή της… πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας επιδίδονται βουλευτές όλων των κομμάτων, ακόμα και Υπουργοί της Κυβέρνησης, οι οποίοι συνδυάζουν τα επείγοντα επιτελικά καθήκοντά τους με την τήρηση των πολιτικών ηθών και των εθίμων. Σε κάθε περίπτωση, αρκετή άχνη πασπαλίζει αυτή την εποχή τον σύγχρονο πολιτικό λόγο…

    Οι απαιτήσεις της κομματικής «πελατείας» -και όχι μόνο, καθώς στην παραδοσιακή τελετουργία επιδίδονται και πάσης φύσεως σύλλογοι και φορείς- αναγκάζουν τους πολιτικούς όλων των πτερύγων, εκτός από τις κοπές βασιλόπιτας στα Υπουργεία, να δίνουν το «παρών» σε απανωτές σχετικές εκδηλώσεις που, τις περισσότερες φορές, υπερβαίνουν τη μια ανά ημέρα, πόσο μάλλον όταν η χώρα, και οι ίδιοι, βρίσκονται ενόψει κρίσιμων εκλογών.

    Έτσι, για παράδειγμα, μόνο τις δύο τελευταίες εβδομάδες, ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Άδωνις Γεωργιάδης παραβρέθηκε στις κοπές πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας σε εκδηλώσεις της Δημοτικής Τοπικής Οργάνωσης της ΝΔ σε Αγία Παρασκευή και εταιρείας που εξειδικεύεται στην εστίαση και το catering.

    Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων κ. Κωστής Χατζηδάκης, έφτασε έως την Άρτα για την κοπή της πίτας του πολιτικού γραφείου του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γιώργου Στύλιου.

    Η Υπουργός Παιδείας κ. Νίκη Κεραμέως και ο βουλευτής κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, παραβρέθηκαν στην κοπή της βασιλόπιτας του ποδηλατικού τμήματος της ΑΕΚ, με τον δεύτερο, όπως και τον Δημήτρη Καιρίδη, να δηλώνουν «παρών» και στην αντίστοιχη εκδήλωση της Μητρόπολης Νέας Ιωνίας, Φιλαδελφείας, Ηρακλείου και Χαλκηδόνος.

    Ο Υπουργός Υγείας κ. Θάνος Πλεύρης, παραβρέθηκε στην κοπή της πίτας του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών. Ο Άγγελος Συρίγος, μαζί με την Άννα Ροκοφύλλου, μοιράστηκε την αισιοδοξία για το ξεκίνημα της νέας χρονιάς στο 3ο και 5ο Δημοτικό Διαμέρισμα, στα Πετράλωνα και τον Άγιο Ελευθέριο αντίστοιχα.

    Ο Αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, πήγε στην κοπή της βασιλόπιτας της παράταξης «Συμμαχία για το Αιγάλεω» και του δημάρχου Γιάννη Γκίκα, όπως και σε αυτή του Συλλόγου Κρητών Καματερού «Το Αρκάδι».

    Στα Νότια, ο κ. Χάρης Θεοχάρης έκοψε την πίτα του πολιτικού του γραφείου στο Γκολφ της Γλυφάδας. Την ώρα που η κα. Άννα Καραμανλή παρέστη στην κοπή της πίτας του ιστορικού Συλλόγου «Πέρα» στον Άλιμο, στην αντίστοιχη εκδήλωση του Εμπορικού Επαγγελματικού Συλλόγου Καλλιθέας, σε αυτές της Ένωσης Ηπειρωτών στο Βύρωνα, της Παγκρήτιας Ένωσης, του Πολιτιστικού Κέντρου Μοσχάτου, αλλά και της Παναθηναϊκής Οργάνωσης Γυναικών – Παράρτημα Ζωγράφου. O κ. Μπάμπης Παπαδημητρίου, προτίμησε την κοπή πίτας της ΟΝΝΕΔ Δάφνης Υμηττού. Ο κ. Βασίλης Σπανάκης μοιράστηκε ευχές με τον Σύλλογο Κρητών στον Άγιο Δημήτριο και στην Αργυρούπολη, με την Ένωση Κατοίκων Αμφιθέας «Σοφία Μπεφόν», με τον Σύλλογο «Πέρα» στον Άλιμο, το Παράρτημα Ζωγράφου της Πανελλαδικής Οργάνωσης Γυναικών «Παναθηναϊκή», και την αντίστοιχη εκδήλωση μεγάλης ασφαλιστικής εταιρείας.

    Ανάλογη είναι η εικόνα για τις πρωτοχρονιάτικες υποχρεώσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες της χώρας.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης: Προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα

    Βουλή: Κατατέθηκε η τροπολογία για το μπλόκο στο κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη

    Κυριάκος Μητσοτάκης στο υπουργικό: Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να ρίξει τη χώρα στο βούρκο



    ΣΧΟΛΙΑ