ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
“Στο εξής δεν θα μπορούν να συμμετέχουν στην εκλογική διαδικασία σχήματα που έχουν ως ουσιαστικό αρχηγό κάποιον που έχει καταδικαστεί ως εγκληματίας” ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για την τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή, και εμποδίζει τους καταδικασμένους ως εγκληματίες, να διεκδικούν την ψήφο των πολιτών ως τυπικοί ή άτυποι επικεφαλής πολιτικών σχημάτων.
“Αυτό προφανώς θα κρίνεται από τον ‘Αρειο Πάγο, ο οποίος είναι και ο αρμόδιος κατά το Σύνταγμα να ανακηρύσσει τα υποψήφια κόμματα” σημείωσε ο κ.Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός τόνισε επίσης ότι είναι “μία πολύ σημαντική διάταξη για την προστασία της δημοκρατίας από εγκληματικές οργανώσεις και πρόσωπα. Μία διάταξη αντίστοιχη με αυτή που ισχύει ήδη σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες και αποβλέπει στη θωράκιση της ομαλότητας και των συνταγματικών ελευθεριών”.
Διαβάστε επίσης
Μητσοτάκης: Θα παραστεί στην εξόδιο ακολουθία του σμηναγού Τσιτλακίδη
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Πώς επτά ελληνικές ομάδες μετατρέπουν το Μουντιάλ 2026 σε έσοδα εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ
- Bras de fer Άδωνι Γεωργιάδη – Ο. Παπαδημητρίου για φάρμακο και καινοτομία: «Καμία εταιρεία δεν θα καταστραφεί στην Ελλάδα», λέει ο Υπουργός
- Με 4 exits και 3 ολοκληρωμένες επενδύσεις κλείνει το 2026 για την Dimand
- «Ακάλυπτη επιταγή» Τσάφου στη βιομηχανία – Έξαλλοι οι βιομήχανοι για τις φρούδες ελπίδες των αντισταθμίσεων
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.