Για να μας βλέπεις πιο συχνά στα αποτελέσματα αναζήτησης Add mononews.gr on Google

Μπορεί τα μέτρα για τη ΔΕΘ να κλειδώσουν στα τέλη Αυγούστου αλλά η κυβέρνηση ήδη προχώρησε σε νέα επιδότηση στην αντλία για το πετρέλαιο κίνησης για όλο τον Αύγουστο μετά της εξελίξεις στη Μέση Ανατολή.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην καθιερωμένη κυριακάτικη ανασκόπηση μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ανακοίνωσε επιπλέον μείωση στο πετρέλαιο κίνησης με επιδότηση 10 λεπτά στο λίτρο, φτάνοντας έτσι η συνολική έκπτωση τα 15 λεπτά μαζί με αυτή των 5 λεπτών από τα διυλιστήρια.

1

Εφοδιαστική αλυσίδα

«Πρόκειται για μια στοχευμένη παρέμβαση ύψους 30 εκ. ευρώ που αποσκοπεί όχι μόνο στη στήριξη των επαγγελματιών και των μεταφορών, αλλά και στον περιορισμό των ανατιμήσεων που μεταφέρονται σε ολόκληρη την εφοδιαστική αλυσίδα», αναφέρει μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός.

Ήδη από τα μέσα της περασμένης εβδομάδα το Mononews είχε προαναγγείλει την παρέμβαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο κίνησης που αποτελεί το καύσιμο της εφοδιαστικής αλυσίδας τουλάχιστον για τον Αύγουστο. Το οικονομικό επιτελείο επιδιώκει να φρενάρει ενδεχόμενες αυξήσεις σε προϊόντα λόγω του κόστους μεταφοράς.

Νέα επιδότηση

Είναι σαφές στο δρόμο για τη ΔΕΘ η ηγετική ομάδα εξετάζει όλα τα ενδεχόμενα αφού πέρα από τον προγραμματισμό που πρέπει να γίνει με μόνιμα μέτρα πρέπει να υπάρχει χώρος και για ενδεχόμενες παρεμβάσεις όπως για παράδειγμα στα καύσιμα. Ανάλογα με τις εξελίξεις αφού ακόμα και να μπει ένα τέλος στον πόλεμο στην Μέση Ανατολή τα χτυπήματα στις πετρελαϊκές εγκαταστάσεις δυσχεραίνουν την όλη κατάσταση μπορεί να υπάρξει νέα παρέμβαση. Από παράταση της επιδότησης στην αντλία μέχρι ένα νέο fuel pass.

Στο οικονομικό επιτελείο εξετάζουν όλα τα σενάρια και στόχος είναι πέρα από το πακέτο της ΔΕΘ να υπάρχουν και εφεδρείες για έκτακτες παρεμβάσεις όπως αποφασίστηκε για τον Αύγουστο για το πετρέλαιο κίνησης. Σε μια περίοδο μάλιστα που τις τελευταίες ημέρες οι τιμές της αμόλυβδης και του πετρελαίου στην αντλία έχουν ανέβει.

Σε κάθε περίπτωση στην κυβέρνηση με βάση το δημοσιονομικό χώρο που θα υπάρξει θα πάρουν και τις οριστικές αποφάσεις. Είτε αφορούν μόνιμα μέτρα είτε έκτακτα αφού με κάθε ευκαιρία τα κυβερνητικά στελέχη υπενθυμίζουν πως οι όποιες παροχές ή μειώσεις φόρων θα κινηθούν αυστηρά εντός των ορίων της πορείας της οικονομίας.

Διαβάστε επίσης

Μητσοτάκης: Νέα μείωση 10 λεπτών στο diesel – Στα 15 λεπτά η συνολική έκπτωση τον Αύγουστο

Μητσοτάκης στη Βουλή για την Αναθεώρηση του Συντάγματος: «Η Ελλάδα χρειάζεται ένα νέο Σύνταγμα που να συμβαδίζει με την εποχή» (βίντεο)

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η Ευρώπη δεν μπορεί να κάνει περισσότερα με λιγότερα – Χρειάζεται ανάλογη χρηματοδότηση