• Πολιτική

    Η απάντηση της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» στα σχόλια περί διχαστικών αναρτήσεων

    • NewsRoom


    Αναδεικνύουμε όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση, απαντά η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» στην κριτική που δέχεται περί διχαστικών αναρτήσεων.

    Με αφορμή ανάρτηση της επιτροπής για την δολοφονία του Γρηγόρη Λαμπράκη και την κριτική -ειδικά από τον βουλευτή της ΝΔ Κ.Μπογδάνο- που δέχτηκε ότι το συγκεκριμένο ιστορικό γεγονός δεν έχει σχέση με την Επανάσταση του 1821,  κύκλοι της επιτροπής σχολίαζαν ότι «εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, η επιτροπή είναι υποχρεωμένη να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση».

    Αναλυτικά η απάντηση των κύκλων της Ελλάδα 2021 στον Κ. Μπογδάνο:

    «Παρακολουθούμε πάντα, με προσοχή, τις κριτικές στο έργο της Επιτροπής γιατί στόχος μας είναι, για το 2021, να σχεδιάσουμε δράσεις που μας ενώνουν.

    Θυμίζουμε, λοιπόν, στον βουλευτή κ. Μπογδάνο ότι η Επιτροπή «Ελλάδα 2021» δεν δημιουργήθηκε για να συμβάλει μόνο στη γνώση της ιστορικής περιόδου του 1821. Είναι υποχρεωμένη, εκ της ιδρυτικής της συνθήκης, να αναδείξει όλες τις σημαντικές ιστορικές ψηφίδες που διαμόρφωσαν τη σύγχρονη Ελλάδα κατά τη διάρκεια των 200 χρόνων από την Επανάσταση. Επίσης, να φωτίσει και να αναδείξει τον προβληματισμό και τις σκέψεις για το μελλοντικό όραμα της πατρίδας.

    Η δολοφονία Λαμπράκη είναι μια θλιβερή ιστορική στιγμή που πήγε την Ελλάδα πολλά χρόνια πίσω. Ως εκ τούτου, η επέτειός της είναι πάντα ευκαιρία για λυτρωτικό αναστοχασμό.

    Όσο για την ηρωίδα της Επανάστασης, Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα, θυμίζουμε ότι, 11 μέρες πριν, με αφορμή την επέτειο της γέννησής της, είχαμε αναδείξει την προσωπικότητα και το έργο της».



    ΣΧΟΛΙΑ