• Ελλάδα

    ΣτΕ: Πότε θα κριθεί οριστικά το άσυλο στον πρώτο Τούρκο στρατιωτικό

    Τούρκοι


    Για τις 22 Φεβρουαρίου προσδιορίστηκε η συζήτηση στο Τμήμα Αναστολών του Συμβουλίου της Επικρατείας, του κυβερνητικού αιτήματος να ανασταλεί η χορήγηση ασύλου στον Τούρκο στρατιωτικό Suleyman Ozkaynakcim.

    Η χορήγηση ή όχι του πολιτικού ασύλου στη χώρα μας θα κριθεί οριστικά στις 4 Μαΐου του 2018 στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, οπότε θα συζητηθεί η κύρια προσφυγή του αρμόδιου υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής για την ακύρωση της απόφασης χορήγησης ασύλου.

    Εν αναμονή της απόφασης σε αυτή την πιλοτική δίκη στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο, οι Ανεξάρτητες Επιτροπές Ασύλου προσανατολίζονται να μην εκδώσουν απόφαση για τη χορήγηση ή όχι ασύλου στους άλλους 7 Τούρκους αξιωματικούς.

    Είναι οι στρατιωτικοί που έφτασαν στην Αλεξανδρούπολη με ελικόπτερο την επομένη του αποτυχημένου πραξικοπήματος και ήδη η ελληνική Δικαιοσύνη δυο φορές έχει απορρίψει τα τουρκικά αιτήματα για έκδοσή τους στη γείτονα χώρα.

    Η 3η Ανεξάρτητη Επιτροπή Ασύλου χορήγησε άσυλο στον Suleyman Ozkaynakcim, ωστόσο ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κατέθεσε προσφυγή κατά της απόφασης.

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Θ’ Τμήματος του Διοικητικού Εφετείου, «πάγωσε» η χορήγηση ασύλου και ο Τούρκος επέστρεψε σε καθεστώς κράτησης, με τους συμπατριώτες του, στο Αστυνομικό Τμήμα του Ολυμπιακού Χωριού.

    Με αίτημα των συνηγόρων του Τούρκου πιλότου, η υπόθεση θα κριθεί με τη διαδικασία της πρότυπης δίκης από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Δικαστές – Εισαγγελείς για Novartis: «Η Δικαιοσύνη δεν είναι μέρος του πολιτικού προβλήματος»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Το ΥΠΕΞ εξέδωσε επιτέλους διάβημα διαμαρτυρίας για τα Ίμια – Κλήθηκε για εξηγήσεις ο Τούρκος πρέσβης

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Η Κομισιόν χτυπάει το «καμπανάκι» στην Τουρκία για τις προκλήσεις



    ΣΧΟΛΙΑ