• Ελλάδα

    Χάος με ΜΑΤ, ξύλο και τραυματίες για τους πλειστηριασμούς

    • NewsRoom


    Ένταση επικράτησε το μεσημέρι της Τετάρτης έξω από συμβολαιογραφείο επί της οδού Θεμιστοκλέους στα Εξάρχεια, αφού προηγήθηκαν επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών που διαμαρτύρονταν για τη διενέργεια πλειστηριασμών και ανδρών των ΜΑΤ. Μάλιστα, διαδηλωτές πέταξαν νωρίτερα αυγά στους άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι τους απώθησαν με τη βία. Από τα επεισόδια, σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν 5 τραυματίες, μεταξύ των οποίων και ένας φωτορεπόρτερ.

    Σε τρεις προσαγωγές προχώρησε η αστυνομία, με τους προσαχθέντες να έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ. Ωστόσο, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό εάν θα αφεθούν ελεύθεροι ή θα συλληφθούν.

    Η σημερινή συγκέντρωση της ΛΑΕ και του ΕΠΑΜ γίνεται καθώς, όπως τονίζουν σε ανακοίνωσή τους, είναι προγραμματισμένοι να γίνουν οι εξής πλειστηριασμοί: ενός διαμερίσματος 71 τ.μ.  στον Κορυδαλλό για χρέος 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 45.000 ευρώ, ένα αγροτεμάχιο 520 τ.μ. για χρέος 100.000€ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 30.000 ευρώ, ενός  υπογείου 194 τ.μ. για κατάσχεση 50.000 ευρώ με τιμή πρώτης προσφοράς τα 42.500 και ενός οικοπέδου 386 τ.μ. με κατοικία 25 τ.μ. στη Νέα Πέραμο για χρέος 99.000 ευρώ με πρώτη προσφορά τα 85.000 ευρώ.

    «Ζητάμε να ακυρωθούν οι πλειστηριασμοί γιατί πρόκειται για λαϊκά σπίτια», τόνισε νωρίτερα ο επικεφαλής της ΛΑΕ Παναγιώτης Λαφαζάνης.

    Αυτή είναι η δεύτερη συγκέντρωση που πραγματοποιείται σήμερα έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο, καθώς πριν δυο ώρες είχε πραγματοποιηθεί αντίστοιχη συγκέντρωση σε συμβολαιογραφικό γραφείο της οδού Μπόταση, πάλι στα Εξάρχεια.

    Συμβολαιογράφοι: Δεν εκπλειστηριάζεται πρώτη κατοικία

    Από την πλευρά τους, οι συμβολαιογράφοι απαντούν σε μέλη συλλογικοτήτων ότι ο μοναδικός  πλειστηριασμός που διεξάγεται σήμερα σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων δεν αφορά πρώτη κατοικία και εκπλειστηριάζεται για οφειλή προς Τράπεζα από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

    Ειδικότερα, ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος  Αθηνών,  Πειραιώς,   Αιγαίου και Δωδεκανήσου σε ανακοίνωσή του, αναφέρει ότι σήμερα Τετάρτη, 14 Μαρτίου 2018 ο μοναδικός πλειστηριασμός που διεξάγεται σε συμβολαιογραφείο της περιοχής των Εξαρχείων αφορά ακίνητο, που βρίσκεται στην Βούλα Αττικής για οφειλή που έχει προκύψει από επιχειρηματικό δάνειο ύψους 450.000 ευρώ.

    Ακόμη, ο Σύλλογος αναφέρει ότι «δεν αφορά πρώτη κατοικία και ο ιδιοκτήτης – οφειλέτης – επιχειρηματίας δεν διαμένει στον εν λόγω χώρο, ο οποίος και είναι μισθωμένος».

    Παράλληλα, ο Σύλλογος υπενθυμίζει  για μία ακόμα φορά στα  μέλη συλλογικοτήτων, «που σπεύδουν να δημιουργήσουν κλίμα έντασης ότι η πρόσβαση στην ηλεκτρονική πλατφόρμα διεξαγωγής των πλειστηριασμών είναι δημόσια και ως εκ τούτου σε περίπτωση που είναι δυσνόητα τα στοιχεία του εκάστοτε πλειστηριασμού αντί να παρερμηνεύουν και να δημιουργούν λανθασμένες εντυπώσεις παρέχουμε ενημέρωση αν και εφόσον πραγματικά την επιζητούν».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: O Συμβολαιογραφικός Σύλλογος για τους σημερινούς ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς



    ΣΧΟΛΙΑ