ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Νέα εισαγγελική πρόταση παραπομπής σε δίκη για εμπειρογνώμονες του ΤΑΙΠΕΔ, μετά την αναίρεση από τον Αρειο Πάγο του πρώτου -παραπεμπτικού- βουλεύματος.
Η υπόθεση αφορά στην πώληση και επαναμίσθωση 28 ακινήτων του Δημοσίου από το ΤΑΙΠΕΔ.
Ο εισαγγελέας Εφετών Ανδρέας Καραφλός προτείνει την παραπομπή στο εδώλιο των έξι μελών του Συμβουλίου Εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ.
Το Συμβούλιο Εφετών θα αποφασίσει για την παραπομπή ή όχι, για μια υπόθεση που είχε βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων κυβέρνησης-θεσμών.
Το Συμβούλιο Εφετών, με άλλη σύνθεση, είχε αποφασίσει την παραπομπή των εξι μελών του συμβουλίου εμπειρογνωμόνων του ΤΑΙΠΕΔ. Αυτό το βούλευμα αναιρέθηκε από τον Άρειο Πάγο και η δικογραφία επέστρεψε πάλι στην Εισαγγελία Εφετών και στον κ. Καραφλό.
Σύμφωνα με την πρώτη εισαγγελική πρόταση, η συναλλαγή των 28 ακινήτων ζημίωσε το Δημόσιο με το ποσό που ξεπερνά τα 575 εκατ. ευρώ και μπορεί να ανέρχεται σε 2,5 δισ. ευρώ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Άρειος Πάγος: Αποφάσισε την έκδοση του mr Bitcoin στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Νίσυρος: 29 μετανάστες εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΛΙΕΣ»
- Χανιά: Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί, μετά από καταδίωξη, κατηγορούμενοι μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας
- Handala: Το Πλοίο που διαχειρίζονταν φιλοπαλαιστίνιοι ακτιβιστές κατέπλευσε στο Ισραήλ μετά από αναχαίτηση
- Κρυονέρι: Αποκαταστάθηκε μερικώς η κυκλοφορία
