• Ελλάδα

    Πάνος Καμμένος: Εμφανίστηκε με 5 ημέρες καθυστέρηση

    Καμμένος

    Πάνος Καμμένος (Φωτογραφία: ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Κάλλιο αργά παρά ποτέ: πέντε 24ωρα μετά τη σύλληψη των Ελλήνων στρατιωτικών στον Έβρο από τουρκική περίπολο και εν μέσω των έντονων διπλωματικών διεργασιών για την τύχη τους, ο καθ’ ύλην αρμόδιος (καθότι πρόκειται για στρατιωτικούς) υπουργός Πάνος Καμμένος… εμφανίστηκε!

    Ναι, μην ανησυχείτε, ο υπουργός Άμυνας εμφανίστηκε και είναι καλά στην υγεία του. Δε μάθαμε βέβαια ποτέ πού εξαφανίστηκε τις προηγούμενες πέντε μέρες, αλλά σημασία έχει ότι επέστρεψε (δριμύτερος;).

    Ο Πάνος Καμμένος, λοιπόν, εντοπίστηκε στις Βρυξέλλες, όπου συμμετέχει στην άτυπη σύνοδο των υπουργών Άμυνας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, και εκεί έσπασε τη σιωπή του και έκανε τις πρώτες δημόσιες δηλώσεις του για το θέμα των δύο στρατιωτικών, το οποίο όπως είπε θα θέσει και στους Ευρωπαίους ομολόγους του σήμερα.

    Η σύλληψη των δύο Ελλήνων στρατιωτικών από την Τουρκία, σε ένα παραμεθόριο επεισόδιο, που συνήθως λυνόταν δια της διαπραγματεύσεως μεταξύ των δύο διοικητών, έχει οδηγήσει ουσιαστικά σε μία εμπλοκή εκ μέρους της Τουρκίας, με την άρνηση του εισαγγελέα να παραμείνουν οι δύο στρατιωτικοί στο προξενείο μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης”, δήλωσε ο κ. Καμμένος, προσθέτοντας: “Είναι θέμα το οποίο απασχολεί και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί έκαναν περιπολία σε περιοχή όπου έχουμε παράνομη είσοδο προσφύγων και μεταναστών και δράση διακινητών, ακολουθώντας συγκεκριμένα στίγματα, τα οποία κατ’ αυτούς θα οδηγούσαν σε διακινητές και παράνομους μετανάστες που έμπαιναν στη χώρα από εκείνο το σημείο, με αποτέλεσμα να περάσουν στο τουρκικό έδαφος για λίγα μέτρα και εκεί συνελήφθησαν. Είναι θέμα το οποίο αφορά και τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Τουρκίας”.

    Ουσιαστικά, ο υπουργός Άμυνας επιβεβαιώνει αυτό που έχουμε ακούσει και από άλλα (λιγότερο αρμόδια από τον ίδιο) κυβερνητικά στελέχη τις προηγούμενες μέρες: ότι πράγματι οι Έλληνες στρατιωτικοί πέρασαν εκ παραδρομής στην τουρκική πλευρά “για λίγα μέτρα”, και ότι τέτοιου είδους “επεισόδια” συμβαίνουν μάλλον συχνά, όμως λύνονται με διαπραγματεύσεις μεταξύ των δύο διοικητών. Ο υπουργός Άμυνας φαίνεται επίσης να διαχωρίζει τη στάση της Άγκυρας από τον εισαγγελέα που απέρριψε το αίτημα να αποφυλακιστούν οι δύο στρατιώτες και να μείνουν στο ελληνικό προξενείο μέχρι τη δίκη τους, προφανώς για να μην ανέβουν παραπάνω οι τόνοι.

    Το καινούργιο στοιχείο που μας έδωσε ο Πάνος Καμμένος είναι ότι οι δύο στρατιωτικοί μπήκαν σε τουρκικό έδαφος, όχι γιατί χάθηκαν στα χιόνια, όπως αρχικά είχε αναφερθεί, αλλά ακολουθώντας ίχνη που πίστευαν ότι θα οδηγούσαν σε διακινητές μεταναστών. Όχι πως έχει και τόση σημασία, βέβαια, αφού αυτήν την ώρα σημασία έχει να επιλυθεί το επεισόδιο και να επιστρέψουν οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί στη χώρα μας το συντομότερο δυνατό – κάτι που η κυβέρνηση, όπως φαίνεται, είχε θεωρήσει δεδομένο στην αρχή, αλλά πλέον οι αισιόδοξες αυτές εκτιμήσεις έχουν αποδειχθεί λανθασμένες…

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:  Ποια είναι η ακροδεξιά οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ν. Παππάς: Μίλησε για Novartis, οικονομική ανάπτυξη και τηλεοπτικές άδειες

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Βόμβα» Πάγκαλου: Γκρίζα ζώνη ήταν πάντα τα Ίμια



    ΣΧΟΛΙΑ