• ΕΙΔΗΣΕΙΣ

  Ποια είναι η ακροδεξιά οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την αντιτρομοκρατική

  • NewsRoom

  ΕΛ.ΑΣ


  Νέα στοιχεία για τους προσαχθέντες από την μεγάλη επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής έρχονται στο φως της δημοσιότητας καθώς φέρονται να ανήκουν στη νεοναζιστική ομάδα Combat 18 Hellas. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως οι φέρονται να έχουν εμπλακεί σε σωρεία επιθέσεων με εκρηκτικούς-εμπρηστικούς μηχανισμούς, βόμβες μολότοφ και εφόδους σε στέκια αντιεξουσιαστών και μεταναστών.

  Κατά τις ίδιες πληροφορίες πρόκειται για εγκληματική ακροδεξιά ομάδα, που δραστηριοποιείται κυρίως στην Αττική, αλλά και στην επαρχία. Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ λένε ότι οι έξι προσαγωγές θα μετατραπούν σύντομα σε συλλήψεις, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν και άλλες κατά τη διάρκεια των ερευνών.

  Σύμφωνα με πληροφορίες, οι έξι κατ’ οίκον έρευνες που είναι σε εξέλιξη, είναι κατά κύριο λόγο στην Αττική, αλλά και σε πόλη της Ηπείρου και στη βόρεια Ελλάδα. Έως στιγμής έχουν βρεθεί πολλές βόμβες μολότοφ και εκρηκτικές ύλες.

  Οι υποθέσεις, τις οποίες αφορούν οι έρευνες της Αντιτρομοκρατικής, είναι επιθέσεις που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες (σσ: περισσότερες από 20), για τις οποίες μάλιστα συγκεκριμένη οργάνωση έχει αναλάβει ευθύνη σε ιστολελίδες του ακροδεξιού χώρου. Μεταξύ αυτών των επιθέσεων είναι και εκείνη στο στεκι «Φαβέλα» στον Πειραιά το περασμένο καλοκαίρι και σε άλλα στέκια στην Αθήνα.

  Για την τελευταία έφοδο στη «Φαβέλα», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, δεν προκύπτει για την ώρα ανάμειξη των έξι που κρατούνται, αλλά και γι αυτή την υπόθεση εκφράζεται αισιοδοξία ότι γρήγορα θα υπάρξει αποτέλεσμα, καθώς ένας από τους δράστες φέρεται να έχει αναγνωριστεί από τη δικηγόρο της οικογένειας Φύσσα, η οποία τραυματίστηκε από τους εισβολείς. Μετά την ολοκλήρωση των ερευνών από την Αντιτρομοκρατική, αναμένονται λεπτομερείς ανακοινώσεις της ΕΛΑΣ. Σημειώνεται ότι η Combat 18 είναι νεοναζιστική οργάνωση που έχει τις ρίζες της στο Ηνωμένο Βασίλειο, και έχει σχέσεις με ανάλογες οργανώσεις των ΗΠΑ.

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Εξαρθρώθηκε ακροδεξιά εξτρεμιστική ομάδα από την Αντιτρομοκρατική

  ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Καιρός: Βροχές και αφρικανική σκόνη σήμερα

  ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Νέος πλειστηριασμός για το σπίτι κ. Κ. Πηλαδάκη. Στο 1 εκατ. ευρώ η τιμή εκκίνησης  ΣΧΟΛΙΑ