• Top Stories

    Ο Στ. Κοντονής διαψεύδει την “εμπλοκή” του στο λαϊκό δικαστήριο κατά του Μπιλ Κλιντον

    Σταύρος Κοντονής

    Σταύρος Κοντονής


    Με αφορμή δημοσιεύματα, που τον παρουσιάζουν ως “εισαγγελέα λαϊκού δικαστηρίου” (δίπλα στον “Πρόεδρο” Κώστα Καζάκο), όπου καταδίκασε ως ένοχο τον τότε Πρόεδρο των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Αθήνα το Νοέμβριο του 1999, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κ. Σταύρος Κοντονής προέβη σε ανακοίνωση όπου διαψεύδει όσα αβάσιμα γράφονται και αναπαράγονται σε διάφορες ιστοσελίδες.

    Στην ανακοίνωσή του ο κ. Σταύρος Κοντονής αναφέρει:

    «Σε αρκετές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες εμφανίζομαι ως συμμετέχων σε “δικαστήριο”, το οποίο δικάζει είτε τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Κλίντον, είτε τον ιμπεριαλισμό και μάλιστα σε εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Συντάγματος το 1999. Παρατίθεται δε φωτογραφία μου στην οποία εμφανίζομαι με τον ηθοποιό Κώστα Καζάκο.

    Τα ανωτέρω είναι τελείως ψευδή και ανακριβή διότι ουδέποτε συμμετείχα σε παρόμοιες εκδηλώσεις, το περιεχόμενο των οποίων αφήνω ασχολίαστο, η δε φωτογραφία έχει ληφθεί το 2000 στο Δημαρχείο Πύργου Ηλείας σε συνέντευξη Τύπου στην οποία συμμετείχα.

    Ελπίζω η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση να σταματήσει εδώ».

    Κοντονής- Καζάκος
    Η επίμαχη φωτογραφία με τον Κώστα Καζάκο και τον Σταύρο Κοντονή

    Η ιστορία από το 1999

    Δέκα μέρες πριν φτάσει στην Αθήνα ο τότε Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ηθοποιοί, πολιτικοί και άλλοι φορείς συγκρότησαν το δικό τους «λαϊκό δικαστήριο» στο Σύνταγμα, καταδικάζοντας τις ΗΠΑ για την πολιτική τους στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή.

    Ο Κλίντον κρίθηκε ένοχος και στην Αθήνα μετά από πολλά χρόνια ήταν η πρώτη φορά που η αστυνομία απαγόρευσε τις συγκεντρώσεις και τις πορείες. Οι διαδηλωτές δεν κατάφεραν να προσεγγίσουν τον χώρο της δεξίωσης, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν επεισόδια σε όλο το κέντρο της πρωτεύουσας.

    Στη διαδήλωση της 19ης Νοεμβρίου συμμετείχε και ο ΣΥΝ με συμμετέχοντες τον τότε Πρόεδρο Ν. Κωνσταντόπουλο, και τους Δ. Παπαδημούλη, Μ. ΓλέζοΣπ. Λυκούδη, Φ. Κουβέλη και Π. Κουναλάκη στο πλευρό του. Στην πορεία παρευρέθηκαν ο Αλέξης Τσίπρας, τότε γραμματέας της Νεολαίας Συνασπισμού και ο Νίκος Σοφιανός, εκείνη την εποχή γραμματέας της ΚΝΕ. Μίλησαν στις 22 Νοεμβρίου 1999 σε κοινή συνέντευξη Τύπου πολιτικών νεολαιών ενάντια στην άγρια καταστολή της πορείας.

    Η “εμπλοκή Κοντονή

    Τις τελευταίες μέρες κυκλοφορεί μία φωτογραφία που δείχνει τον νυν υπουργό Σταύρο Κοντονή να κάθεται στα αριστερά του “Προέδρου” Κώστα Καζάκου. Ο Σταύρος Κοντονής από την πλευρά του διαψεύδει τα όσα γράφτηκαν και αποκαθιστά τα γεγονότα, επισημαίνοντας στην ανακοίνωσή του ότι η συγκεκριμένη φωτογραφία έχει ληφθεί το 2000 στο Δημαρχείο Πύργου Ηλείας σε συνέντευξη Τύπου, στην οποία συμμετείχε, και ουδεμία σχέση έχει με όσα του προσάπτουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στ. Κοντονής: Η πρώτη κίνηση του νέου υπουργού. Διορίζονται 35 επιτυχόντες δικαστικοί υπάλληλοι 

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Στουρνάρας στο Reuters: Χωρίς ρύθμιση του χρέους και ένταξη στο QE η Ελλάδα δεν μπορεί να βγεί στις αγορές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Εορταστική «επίθεση φιλίας» από τον Τσίπρα στους εφοπλιστές (που κάποτε κεραυνοβολούσε)



    ΣΧΟΛΙΑ