Ελλάδα

O Πολάκης για τους 39 νεκρούς από γρίπη: «Δεν είναι καμία καταστροφή, μην τρελαθούμε κιόλας»

  • NewsRoom

Ο Παύλος Πολάκης


Μπορεί οι νεκροί από τη γρίπη να έχουν φτάσει στους 39, ωστόσο ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας, Παύλος Πολάκης ισχυρίζεται ότι είναι λιγότεροι από άλλες χρονιές, ενώ την ίδια ώρα κάνει λόγο για fake news, επιτιθέμενος στην αντιπολίτευση και τα ΜΜΕ κρίνοντας μάλιστα πως «δεν είναι και καμία καταστροφή. Μην τρελαθούμε κιόλας».

Συγκεκριμένα, μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του Kontra Channel, ο κ. Πολάκης εξαπέλυσε επίθεση στην αντιπολίτευση και στα ΜΜΕ κάνοντας λόγο για καταστροφολογία και fake news κατηγορώντας τους πως «οτιδήποτε γίνεται χρησιμοποιείται για να παράξουν φόβο και καταστροφή στα πλαίσια μιας συγκροτημένης αντιπολιτευτικής διάθεσης».

«Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή για να μην τρελαθούμε τώρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πολάκης προκαλώντας έντονα ερωτήματα και ανησυχία δεδομένου ότι μέσα σε διάστημα δύο εβδομάδων υπήρξαν 21 νεκροί ενώ οι αρμόδιοι φορείς πραγματοποιούν εκκλήσεις για εμβολιασμούς αναδεικνύοντας την επικινδυνότητα του φαινομένου.

Δείτε το video:

Αναφερόμενος στις ΜΕΘ, ο κ. Πολάκης είπε πως «το 2015 παραλάβαμε 438 κρεβάτια ΜΕΘ κι εξοπλισμένα 578», σημειώνοντας πως αυτή τη στιγμή τα λειτουργούντα κρεβάτια είναι 552.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας δεν υπάρχει ούτε μια οργανική θέση κενή από τις 188 θέσεις γιατρών. Αναφέρθηκε δε και στη λειτουργία του αξονικού τομογράφου στην Ικαρία και επιτέθηκε ξανά στα ΜΜΕ γιατί αυτό δεν το πρόβαλε κανείς «αντίθετα τα προηγούμενα χρόνια προβάλανε τον Γεωργιάδη τότε που τους τάιζε».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Πολάκης (με τσιγάρο στο στόμα) τα «σπάει»: Το βαρύ ζεϊμπέκικο στον Κραουνάκη (video)

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο κ. Πολάκης, γεμάτος θράσος και αλαζονεία, είναι ο καθρέφτης του κ. Τσίπρα