• Top Stories

    Ο εφιάλτης επέστρεψε στη Μάνδρα (video)


    Εφιαλτικές μνήμες ξύπνησαν χθες στη Μάνδρα από τις φονικές πλημμύρες του Νοεμβρίου που άφησαν πίσω τους 24 νεκρούς. Η νεροποντή που έπνιξε ξανά την περιοχή μετέτρεψε τους δρόμους σε χειμάρρους και παγίδεψε οδηγούς μέσα στα οχήματά τους, αφού δεν είχε υπάρξει καμία μέριμνα για να μην ξαναζήσουν οι κάτοικοι τον ίδιο εφιάλτη.

    Το ανησυχητικό είναι ότι η ΕΜΥ προβλέπει εκ νέου επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μέσα στις επόμενες ώρες. Το φαινόμενο «Νεφέλη» θα βρίσκεται σε εξέλιξη μέχρι και την Πέμπτη με κύρια χαρακτηριστικά βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις.

    Τα ορμητικά νερά παρέσυραν κάδους απορριμμάτων και αυτοκίνητα, η πυροσβεστική δέχτηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς από πλημμυρισμένα σπίτια, καταστηματάρχες τέθηκαν σε συναγερμό για να μην δουν για άλλη μια φορά τις περιουσίες τους να καταστρέφονται.

    Σε αρκετές περιπτώσεις η πυροσβεστική παρενέβη για να απεγκλωβίσει οδηγούς από τα οχήματά τους κι από ταράτσες σπιτιών όπου κατέφυγαν για ασφάλεια. Επί τόπου βρίσκονται μία σωστική λέμβος και ένα ερπυστριοφόρο όχημα. Έως το βράδυ της Τρίτης επιχειρούσαν για αντλήσεις υδάτων και αποκατάσταση άλλων προβλημάτων 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα.

    Λόγω της βροχόπτωσης διακόπηκε η κυκλοφορία στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θηβών από τον κόμβο της Μάνδρας, στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Κορίνθου στο 34 χλμ στη θέση Ρόκα, στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττική Οδού στο ρεύμα προς Ελευσίνα και στην Μάνδρα στην οδό Κοροπούλη, όπου καταλήγει το ρέμα.

    Η Τροχαία, από νωρίς διέκοψε την κυκλοφορία των οχημάτων στα σημεία που συγκέντρωναν μεγάλες ποσότητες νερού, προκειμένου να δοθεί χρόνος να απορροφηθούν αλλά και να μην εγκλωβιστούν οχήματα και οδηγοί.

    Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση από την Τροχαία, αργά το βράδυ της Τρίτης, παρέμενε κλειστή η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Θηβών σε όλο το μήκος της, καθώς και η παλαιά εθνική Αθηνών – Κορίνθου στο 34ο χιλιόμετρο και σε δρόμους της πόλης, λόγω μεγάλης συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών, ενώ η κυκλοφορία δεν διεξάγεται και στην έξοδο Μάνδρας (κόμβος 1) της Αττικής Οδού.

    Σε αρκετές περιοχές της Μάνδρας οι δρόμοι κατέβασαν μεγάλες ποσότητες λάσπης από τα έργα που γίνονται στην περιοχή αλλά και κάδους απορριμμάτων, ενώ πολλά φερτά υλικά προήλθαν από τον χείμαρρο της Θήβας.
    Η δήμαρχος Μάνδρας, Ιωάννα Κριεκούκη, μιλώντας στον Σκάι, ανέφερε πως τα έργα που θα έπρεπε να έχουν γίνει μετά τον Νοέμβριο, για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες καταστάσεις, δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμα, αφού «έχουν κολλήσει στη γραφειοκρατία».

    «Καταστράφηκαν περιουσίες, ενώ κινδύνευσαν και πάλι άνθρωποι» δήλωσε.

    «Μιλάμε για υποτιθέμενα έργα που θα γίνουν με κατεπείγουσα διαδικασία που δεν υπάρχει», σημείωσε αιχμηρά η κ. Κριεκούκη, προσθέτοντας πως οι αντοχές και η υπομονή των κατοίκων έχουν τελειώσει. Είπε επίσης, ότι έχει ζητήσει ακρόαση από τον πρωθυπουργό, δίχως να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία εξέλιξη.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: «Η Μάνδρα πλημμύρισε πάλι – Ντροπή στην κυβέρνηση και την Ρ. Δούρου»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πλημμύρισαν ξανά οι δρόμοι στη Μάνδρα (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ