Ελλάδα

Μητροπολίτης Αμβρόσιος: Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης ασκήθηκε από την εισαγγελέα

Αμβρόσιος

Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος


Έφεση κατά της αθωωτικής απόφασης του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Αιγίου για τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας, Αμβρόσιο, άσκησε η εισαγγελέας Αιγίου.

Ο μητροπολίτης είχε κατηγορηθεί για παράβαση μιας σειράς άρθρων του ποινικού κώδικα, έπειτα από μήνυση που είχε υποβληθεί εναντίον του για σύνταξη άρθρου μίσους εναντίον των ομοφυλόφιλων. Ένα άρθρο που είχε δημοσιευτεί στο προσωπικό του ιστολόγιο με αφορμή την ψήφιση του συμφώνου συμβίωσης των ομοφύλων.

Η μήνυση εκδικάστηκε πριν από λίγες ημέρες, με το δικαστήριο να αθωώνει τον μητροπολίτη, ο οποίος στην ακροαματική διαδικασία εμφανίστηκε αμετανόητος λέγοντας ότι «ο Θεός δεν έφτιαξε ανώμαλους».

Σήμερα, λίγο πριν την εκπνοή της σχετικής προθεσμίας, σύμφωνα με πληροφορίες, η εισαγγελέας Αιγίου άσκησε έφεση στην αθωωτική απόφαση και η υπόθεση θα οδηγηθεί ξανά στο ακροατήριο.

Η έφεση ασκήθηκε ύστερα από αίτηση που υπέβαλε στην εισαγγελέα η πολιτική αγωγή.

Να σημειωθεί ότι την αθώωση του Αμβροσίου είχε προτείνει και ο αντεισαγγελέας που ήταν στην έδρα και σήμερα την έφεση άσκηση η προϊσταμένη του, εισαγγελέας Αιγίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τα πρακτικά της δίκης του μητροπολίτη Αμβρόσιου θα ζητήσει ο Στ. Κοντονής

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Την αθώωση του Αμβρόσιου αποφάσισε ο εισαγγελέας

ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Λεβέντη: Ταυτίζεται με τον ακροδεξιό Αμβρόσιο


ΣΧΟΛΙΑ