Πολιτική

Τα πρακτικά της δίκης του μητροπολίτη Αμβρόσιου θα ζητήσει ο Στ. Κοντονής

  • NewsRoom
Σταύρος Κοντονής

Σταύρος Κοντονής


Τα πρακτικά της δίκης για την υπόθεση του μητροπολίτη Αμβρόσιου θα ζητήσει να του διαβιβαστούν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, όπως αποκάλυψε ο ίδιος μιλώντας στο ρ/σ Αθήνα 9,84.

Ο κ. Κοντονής δήλωσε πως τον ξένισε η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου, το οποίο αποφάσισε να απαλλάξει τον μητροπολίτη Καλαβρύτων και Αιγιαλείας από τις κατηγορίες για κατάχρηση εκκλησιαστικού αξιώματος και υποκίνηση μίσους κατά των ομοφυλοφίλων βάσει του αντιρατσιστικού νόμου, έπειτα από μήνυση οκτώ μελών της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Όπως ανέφερε ο Στ. Κοντονής , «δημιουργούνται εύλογα ερωτηματικά με βάση τις δημοσιογραφικές πληροφορίες και το ρεπορτάζ, για το λόγο αυτό αύριο θα ζητήσω να μου διαβιβαστούν τα πρακτικά της δίκης στα οποία περιλαμβάνεται και το σκεπτικό της απόφασης για να ξέρω ακριβώς τι έγινε και πώς κατέληξε το δικαστήριο σε αυτή την κρίση».

Ο υπουργός στην ραδιοφωνική παρέμβασή του επισήμανε επίσης ότι «η Δικαιοσύνη είναι ο υπέρτατος προστάτης και θεματοφύλακας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ωστόσο, αν υπάρχουν στην υπόθεση αυτή παραφωνίες θα το δούμε και σε κάθε περίπτωση θα σταθμίσουμε τα δεδομένα. Εκτός αυτού οι αποφάσεις των δικαστηρίων γνωρίζεται ότι ελέγχονται από τα αρμόδια δικαστικά όργανα».

Πέρα από το θέμα της δίκης του μητροπολίτη Αμβρόσιου, ο κ. Κοντονής αναφέρθηκε στην υπόθεση του ελληνικού ποδοσφαίρου, τονίζοντας πως δεν δημιουργείται πολιτικό κόστος για μία κυβέρνηση όταν συγκρούεται με συμφέροντα για την εξυγίανση.

Αναφορικά με την υπόθεση Novartis, σημείωσε ότι η προανακριτική επιτροπή θα πορευτεί με βάση τον κώδικα ποινικής δικονομίας, και υπάρχουν αδικήματα που αν αποδειχθούν, δεν παραγράφονται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Την αθώωση του Αμβρόσιου αποφάσισε ο εισαγγελέας

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΠΟΣΠΕΡΤ εναντίον Λεβέντη: Ταυτίζεται με τον ακροδεξιό Αμβρόσιο


ΣΧΟΛΙΑ