• Ελλάδα

    Εισαγγελική έρευνα για την καταγγελλόμενη ανομία στα Πανεπιστήμια


    Την παρέμβαση του εισαγγελέα προκάλεσαν οι πρόσφατες καταγγελίες για σωρεία εγκληματικών πράξεων μέσα στα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

    Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών παρήγγειλε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για να διαπιστωθεί εάν πράγματι τα Πανεπιστήμια λειτουργούν ως χώροι διάπραξης ή προετοιμασίας παράνομων πράξεων.

    Σύμφωνα με τις καταγγελίες που δημοσιοποιήθηκαν τις τελευταίες ημέρες στα ΜΜΕ, διακίνηση ναρκωτικών, βίαιες επιθέσεις, ακόμα και ασέλγειες σε βάρος γυναικών διαδραματίζονται μέσα στους χώρους των πανεπιστημίων.

    Καταγγελίες που ήδη έχουν δημιουργήσει πολιτική αντιπαράθεση, με τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη να μιλά για επανεξέταση του ασύλου.

    Ο εισαγγελέας Γ. Καλούδης θα ερευνήσει την υπόθεση και σε περίπτωση που διαπιστωθούν εγκληματικές ενέργειες θα αναζητηθούν οι δράστες.

    Σε αναζήτηση στοιχείων θα κληθούν ως μάρτυρες όσοι έχουν καταγγείλει περιστατικά βίας και δράση εγκληματικών ομάδων μέσα στα Πανεπιστήμια, με διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και χώρους που έχουν μετατραπεί σε εργαστήρια κατασκευής μολότοφ.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Μητσοτάκης για Οικ. Πανεπιστήμιο: Δεν είναι εικόνα Πανεπιστημίου, θα αλλάξω το καθεστώς του ασύλου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΚΠΑ: «Το προσωπικό φύλαξης του Πανεπιστημίου δεν είναι μηχανισμός καταστολής»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: «Ξεπαγώνει» η εκκαθάριση του ΟΑΣΘ – Το ΣτΕ απέρριψε τις αιτήσεις αναστολών



    ΣΧΟΛΙΑ