• Πολιτική

    Όλγα Γεροβασίλη: «Δεν δείχνει ανοχή στη βία ο ΣΥΡΙΖΑ, η αντιπολίτευση δραματοποιεί τα γεγονότα»!

    • NewsRoom
    Γεροβασίλη

    H υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη.


    Έντονη αντιπαράθεση είχαν στη Βουλή η υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Όλγα Γεροβασίλη και οι βουλευτές της Αντιπολίτευσης, με αφορμή την έξαρση των περιστατικών βίας, υπό την ανοχή της κυβέρνησης.

    Η κ. Γεροβασίλη κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως φέρνει στη συζήτηση το θέμα της ανομίας με σκοπό να πληγεί το κύρος της κυβέρνησης, υποστηρίζοντας πως απλά «δραματοποιούνται τα γεγονότα» με στόχο ένα σκηνοθετημένο αποτέλεσμα “τύπου Μπεν Χουρ” με απώτερο στόχο την ίδια την κυβέρνηση!

    Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρων ερωτήσεων της βουλευτού της Νέας Δημοκρατίας, Όλγας Κεφαλογιάννη και της βουλευτού του ΚΙΝΑΛ, Εύης Χριστοφιλοπούλου, η κ. Γεροβασίλη υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν δείχνει ανοχή στη βία. «Δεν αρνούμαι ότι υπάρχουν πραγματικά προβλήματα και περιστατικά. Αρνούμαι όμως, να δεχτώ αυτό που παρουσιάζετε και στη δημόσια συζήτηση: την Αθήνα σαν μια μία πόλη που όπου να ‘ναι καταστρέφεται ή τα πανεπιστήμια καταστρέφονται. Αρνούμαι να δεχτώ ότι είναι μια πραγματικότητα σαν να σκηνοθετούμε Μπεν Χουρ και δραματοποιούμε τα γεγονότα τόσο για να βγει το σκηνοθετημένο αποτέλεσμα», είπε η κ. Γεροβασίλη.

    «Δεν δέχομαι την εκτίμηση ότι η παρανομία και παραβατικότητα έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και πως η ΕΛΑΣ έχει δεμένα χέρια» ανέφερε και πρόσθεσε «Δεν θα εγκαταστήσουμε καθεστώς αστυνομοκρατίας στα πανεπιστήμια. Τα προβλήματα δεν λύνονται μόνο με κατασταλτικά μέσα. Αλλά με συνεργασία πολιτείας και πανεπιστημιακής κοινότητας».

    Κατέθεσε δε στοιχεία σύμφωνα με τα οποία επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει αύξηση ελέγχων και συλλήψεων στην Αθήνα γύρω από τα πανεπιστήμια.

    “Είναι αυτονόητο να συμβαίνει αυτό, από την στιγμή που υπάρχει έξαρση της εγκληματικότητας” ανταπάντησε η κ. Χριστοφιλοπούλου.

    Τέλος υποστήριξε πως είναι «τεράστιος μύθος πως ο ΣΥΡΙΖΑ υποθάλπει εγκληματίες ή πως η πολιτική ηγεσία εμποδίζει την φυσική ηγεσία να δράσει» και παραλλήλισε τις συγκεκριμένες καταγγελίες με τις καταγγελίες περi σχέσης του Ανδρέα Παπανδρέου με την τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη», της οποίες ωστόσο είχε εκφράσει ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος!

    Η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, από την πλευρά της έκανε λόγο για άρνηση εκ μέρους της υπουργού και της ίδιας της κυβέρνησης να παραδεχθεί την πραγματικότητα. Όπως είπε η κ. Κεφαλογιάννη, αυτή η συστηματική άρνηση παραδοχής της πραγματικότητας έχει ως αποτέλεσμα την έξαρση των φαινομένων βίας κυρίως στην πρωτεύουσα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συνελήφθη το ηγετικό στέλεχος του Ρουβίκωνα Γιώργος Καλαϊτζίδης!



    ΣΧΟΛΙΑ