• Ελλάδα

    Υπόθεση Novartis: Γιατί στελέχη της ΝΔ τα βάζουν τώρα με την Εισαγγελία Διαφθοράς

    Νέο Ηράκλειο: Εισαγγελική έρευνα για τα επεισόδια από ακροδεξιούς-Ψάχνουν για εγκληματική οργάνωση


    It takes two to tango: από τη στιγμή που στη Νέα Δημοκρατία θεωρούν πως πίσω από την υπόθεση της Novartis υπάρχει οργανωμένο σχέδιο σκευωρίας κατά των πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ, με στόχο την πολιτική τους εξόντωση, τα πυρά τους δεν κατευθύνονται μόνο κατά της κυβέρνησης, αλλά και κατά των άλλων παραγόντων χωρίς την σύμπραξη των οποίων ένα τέτοιο σχέδιο δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί: των δικαστικών λειτουργών.

    Όχι φυσικά όλων των δικαστικών λειτουργών, αλλά εκείνων που στη ΝΔ θεωρούν πως είναι εξαρτώμενοι από την εκτελεστική εξουσία και χειραγωγούνται από την κυβέρνηση. Και στο στόχαστρο της ΝΔ μπαίνει πρωτίστως (αναμενόμενα) η Εισαγγελία Διαφθοράς, που έχει και την αρμοδιότητα για την υπόθεση της Novartis. Δεν αποκλείεται μάλιστα μέσα στις επόμενες μέρες να έχουμε και επισήμως από τη ΝΔ αναφορές σε συγκεκριμένα ονόματα δικαστικών που στην Πειραιώς θεωρούν ότι λειτουργούν ως το “μακρύ χέρι” της εκτελεστικής εξουσίας στη Δικαιοσύνη.

    Είναι χαρακτηριστικό αυτό που έλεγαν χθες πηγές της Πειραιώς: “Η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα, όμως έχουμε και πολωνοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών, δεν έχουμε κράτος δικαίου”. Αρχικά, η κριτική της ΝΔ για την υπόθεση Novartis κατευθυνόταν αποκλειστικά προς την κυβέρνηση, όμως πλέον επιρρίπτονται ευθύνες και στο κομμάτι εκείνο της Δικαιοσύνης που επιτρέπει στην κυβέρνηση να το κάνει ό,τι θέλει. Σε ανακοίνωσή της, άλλωστε, η ΝΔ είχε αναφερθεί με παρόμοιο τρόπο στην κυνική παραδοχή του Παύλου Πολάκη ότι η κυβέρνηση γνωρίζει ποιοι είναι οι “προστατευόμενοι μάρτυρες” της υπόθεσης: “η Κυβέρνηση έχει εδώ και καιρό δημιουργήσει έναν αθέμιτο δίαυλο επικοινωνίας με δομές της Δικαιοσύνης, επιχειρώντας να στήσει μια πρωτοφανή σκευωρία”.

    Αυτό πάντως που ξεκαθαρίζουν άπαντες στην Πειραιώς είναι ότι τα πυρά της ΝΔ δεν στρέφονται κατά της Δικαιοσύνης εν συνόλω, κάτι που θα ήταν αντιδημοκρατικό και αταίριαστο με τις παραδόσεις της παράταξης, αλλά με μία μερίδα των δικαστικών λειτουργών που ελέγχονται από την κυβέρνηση. Και οι επικρίσεις τους αυτές δεν αποτελούν σε καμία περίπτωση επίθεση στη Δικαιοσύνη, αλλά επίθεση σε ένα σύστημα το οποίο επιτίθεται στη Δημοκρατία, παραβιάζοντας τη διάκριση των εξουσιών.

    κυριακος μητσοτακης
    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σκληρό ροκ! ΝΔ: «Πολωνοποιείτε» την πολιτική ζωή – Μαξίμου: «Αυτοεξευτελίζεστε»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνεργάτες Αντ. Σαμαρά: Η απάντηση του FBI επιβεβαιώνει την σκευωρία της κυβέρνησης
     
    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Στουρνάρας: Με εμπλέκουν στην υπόθεση Novartis για να με διώξουν από την ΤτΕ



    ΣΧΟΛΙΑ