Ελλάδα

Δανάη Στράτου: «Θα ήθελα να δω τον Γιάνη πρωθυπουργό της χώρας»

  • NewsRoom

Γιάνης Βαρουφάκης και Δανάη Στράτου


Το όραμα που έχει για την πολιτική πορεία του Γιάνη Βαρουφάκη, αλλά και για την καθημερινότητά τους μίλησε η σύζυγος του, Δανάη Στράτου.

Παραχωρώντας συνέντευξη στα Παραπολιτικά, η σύζυγος του προέδρου του ΜέΡΑ25, Γιάνη Βαρουφάκη, μίλησε για την πολιτική, την Τέχνη και τον αγαπημένο της σκύλο, τον Μόγλη.

Η Δανάη Στράτου αποκάλυψε ότι ήταν σύμφωνη με την απόφαση του συζύγου της να ιδρύσει ένα νέο κόμμα. «Όλες οι κινήσεις που κάνουμε, είτε εκείνος στην πολιτική, είτε εγώ στη δική μου δουλειά, είναι απόρροια κοινής ζύμωσης», είπε στην δημοσιογράφο Σάσα Σταμάτη.

Ερωτηθείσα εάν θα ήθελε να δει τον κ. Βαρουφάκη πρωθυπουργό, η Δανάη Στράτου απάντησε: «Ναι και όχι… Στόχος δεν είναι η θέση, το οφίτσιο. Στόχος είναι να σταματήσουν τα παιδιά μας να αναγκάζονται να μεταναστεύουν. Στόχος είναι η απόδραση της χώρας από τη φυλακή χρέους. Στόχος είναι να πάψουν οι Έλληνες να ασφυκτιούν σε μια Ευρώ – πη που αμαυρώνει την ίδια την εικόνα της και αποδομείται. Αν αυτοί οι στόχοι έρθουν πιο κοντά μέσω της πρωθυπουργοποίησης του Γιάνη, τότε ναι, θέλω να τον δω πρωθυπουργό. Ποτέ για να γίνει πρωθυπουργός».

Παράλληλα, η Δανάη Στράτου αναφέρθηκε και στην ταινία του σκηνοθέτη Κώστα Γαβρά, «Ενήλικοι στο Δωμάτιο», η οποία βασίστηκε στο ομώνυμο βιβλίο του Γιάνη Βαρουφάκη.

«Κατ’ αρχάς, ήταν μεγάλη τιμή που ένας Γαβράς έσκυψε πάνω από το βιβλίο του Γιάνη για τέσσερα χρόνια μέχρι να προκύψει η ταινία αυτή. Η ταινία με συγκίνησε, με εντυπωσίασε και, ακόμα πιο σημαντικό, την κρίνω ως διαχρονικά απαραίτητη. Τι δεν μου άρεσε; Ότι η προσπάθεια δαιμονοποίησης του Γιάνη, τόσο από τη Δεξιά όσο και απ’ ό,τι έχει μείνει από την παραδοσιακή Αριστερά, παρέσυρε τόσους ανθρώπους στο να προσπαθήσουν να απαξιώσουν τον Κώστα Γαβρά, καταφέρνοντας μόνο να αυτοαπαξιωθούν».

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, η Δανάη Στράτου αναφέρθηκε και σε πιο προσωπικά και οικογενειακά ζητήματα, κάνοντας αναφορά και στον αγαπημένο της σκύλο, τον Μόγλη, στον οποίο τρέφει ιδιαίτερη αδυναμία. «Είχα πάρει τον Baloo, είναι o αρκούδος στo «Το Βιβλίο της Ζούγκλας», του Ρ. Κίπλινγκ- δώρο γενεθλίων στον γιο μου, τον Νικόλα. Δυστυχώς, αυτό το σκυλάκι μας το δολοφόνησαν 9 μηνών με φόλα στην Αίγινα. Ήταν μέλος της οικογένειάς μας, η καλύτερη ψυχή που γνώρισα ποτέ. Διαλυθήκαμε από τη στενοχώρια και η φίλη μας, η εκτροφέας Maggie Weber, μας χάρισε τον αδελφό του από την επόμενη γέννα. Τον ονομάσαμε Μόγλη (από την ίδια ιστορία του Κίπλινγκ), που ήταν ο προστατευόμενος και φίλος του Baloo. Ένα ανθρωπάκι που το υιοθέτησαν και το μεγάλωσαν οι λύκοι μέσα στη ζούγκλα. Εμείς αντιστρέφουμε την ιστορία: δεχτήκαμε αυτό το λυκάκι και το μεγαλώνουμε σαν παιδί μας».


ΣΧΟΛΙΑ