• Ελλάδα

    Άγρια Δύση ολόκληρη η χώρα


    Άλλο ένα περιστατικό διάρρηξης από ενόπλους σημειώθηκε τα ξημερώματα στην Κηφισιά, με έναν επιχειρηματία να χαροπαλεύει από τα τραύματα που του προκάλεσαν οι σφαίρες των αδίστακτων δραστών. Είχε προηγηθεί την περασμένη εβδομάδα η περίπτωση ενός 88χρονου που πυροβόλησε τους διαρρήκτες που είχαν μπει στο σπίτι του, και τώρα έχει τρεχάματα με τη Δικαιοσύνη επειδή… τόλμησε να αντιδράσει.

    Άλλωστε, η ΕΛΑΣ το λέει ξεκάθαρα: αν αντιληφθείτε ότι έχει μπει διαρρήκτης στο σπίτι σας, κάντε ότι κοιμάστε. Προς Θεού, μην κάνετε καμιά τρέλα με όπλο και τρομάξει ο άνθρωπος, μπορεί να έχετε μπελάδες μετά, να σας κάνει μήνυση για εκφοβισμό. Και το είπε και ο ίδιος ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας: “Δεν μπορεί ο κάθε πολίτης να κατέχει και να κάνει χρήση όπλου απλά γιατί βρέθηκε σε δύσκολη θέση. Πρέπει να εφαρμόζονται οι νόμοι”.

    Έχει ένα δίκιο ο Νίκος Τόσκας. Δεν θα ήταν ωραίο να γίνει η Ελλάδα… Άγρια Δύση, να οπλοφορεί ο καθένας αδιακρίτως και να στήνουμε μονομαχίες από τα δέκα βήματα στο ηλιοβασίλεμα. Θα ήταν εφιαλτικό, έτσι δεν είναι; Μόνο που του διαφεύγει κάτι: η Ελλάδα έχει ήδη γίνει Άγρια Δύση. Όταν ένας κακοποιός μπορεί ανενόχλητος να σουλατσάρει σε όποιο σπίτι του “γυαλίσει”, τότε ποιος μπορεί να πει σε έναν οικογενειάρχη ότι είναι λάθος να οπλοφορεί για να προστατεύσει τον εαυτό του και την οικογένειά του; Όταν βλέπει κανείς γύρω του αυτήν τη γενικευμένη ανομία, με τους Ρουβίκωνες, τους διάφορους γνωστούς-αγνώστους κουκουλοφόρους, τους εγκληματίες που αφήνονται ελεύθεροι για να κάνουν… χώρο στις φυλακές, όλους αυτούς να έχουν περισσότερα δικαιώματα από τον νομοταγή, φιλήσυχο πολίτη, ποιος μπορεί να πείσει αυτόν τον πολίτη ότι είναι ασφαλής;

    Πάντως όχι ο “υπουργός Προστασίας του Πολίτη”. Που σε οποιαδήποτε άλλη χώρα είτε θα είχε αλλάξει τίτλο στο υπουργείο, ώστε να είναι ρεαλιστικός (άκου “προστασίας του πολίτη!), είτε θα είχε απλά παραιτηθεί. Αλλά όχι, ο Νίκος Τόσκας θεωρεί ότι όλα είναι καλώς καμωμένα και άρα δεν τον κουνάει κανείς από τη θέση του. Το ότι έχουμε φτάσει στο σημείο να βγαίνουν κουμπούρια και οι δρόμοι να θυμίζουν… γουέστερν της δεκαετίας του ’60 είναι μια άλλη ιστορία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Δυσθεώρητο το ελληνικό χρέος: Κάθε Έλληνας, από βρέφος μέχρι ηλικιωμένος, χρωστά 30.000 ευρώ!

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:Der Standard: «Θαύμα το Πάσχα για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς;»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Επίθεση αγνώστων στο Πρωτοδικείο Αθήνας – Ανακοίνωση των δικαστών



    ΣΧΟΛΙΑ