• Πολιτική

    Hear no evil, see no evil! Γ. Βαρουφάκης: “Δεν ξέρω τι έλεγε ο Τσίπρας με τους Ρώσους για τη δραχμή”

    • NewsRoom
    varoufakis finger


    ‘Έν οίδα, ό,τι ουδέν οίδα. Ο Γιάνης Βαρουφάκης δηλώνει πλήρη άγνοια για τις συζητήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τον Vladimir Putin περί δραχμής. Αφού διευκρινίζει ότι παρεμβαίνει στο θέμα με ανακοίνωσή του επειδή του ζητήθηκε “από πολλά μέσα ενημέρωσης (εγχώρια και ξένα)”, ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Γ. Βαρουφάκης ισχυρίζεται ότι δεν είχε συμμετάσχει ποτέ σε διαβουλεύσεις του Αλέξη Τσίπρα με τους Ρώσους.

    «Κατά την διάρκεια της υπουργίας μου δεν είχα συμμετάσχει στις διαβουλεύσεις του πρωθυπουργού με Ρώσους αξιωματούχους και, συνεπώς, δεν γνωρίζω τι συζητήθηκε. Όμως μπορώ να επιβεβαιώσω, ότι  κατά την διάρκεια της θητείας μου στο Υπουργείο Οικονομικών δεν υπήρξε καμία σκέψη για τύπωμα νέου νομίσματος, πόσο μάλιστα προσέγγιση τρίτων είτε στο εσωτερικό είτε στο εξωτερικό», αναφέρει στην ανακοίνωσή του.

    Το ζήτημα με τη #Ρωσική_Δραχμή, προέκυψε έπειτα από τον εξής διάλογο, που δημιοσιεύτηκε στο βιβλίο του Francois Hollande «Ενας Πρόεδρος Δεν Πρέπει Να Τα Λέει Αυτά»:

    Vladimir Putin: Πρέπει να σου δώσω μια πληροφορία (…) Η Ελλάδα μας ζήτησε να τυπώσουμε δραχμές στη Ρωσία, γιατί δεν έχουν πια εκτυπωτή για να το κάνουν. Ηθελα να σου δώσω αυτή την πληροφορία για να καταλάβεις ότι δεν είναι κάτι που επιθυμούμε».

    Στη συνέχεια του βιβλίου, ο Γαλλος Πρόεδρος Francois Hollande μοιράζεται τις σκέψεις του για το περιστατικό: «Διερωτήθηκα γιατί μου είπε αυτό το πράγμα. Ισως για να μη θεωρηθεί υπεύθυνος ότι έσπρωξε την Ελλάδα στην έξοδο από την ΕΕ και δεύτερον για να μου πει –και δεν ήταν κακή ιδέα- ότι κατά την άποψή του το Grexit ήταν ένας κίνδυνος που έπρεπε πάση θυσία να αποφευχθεί».

    Στα παρελκόμενα της υπόθεσης, το hashtag #Ρωσική_ Δραχμή, έχει γίνει ανάρπαστο μέσα σε μόλις λίγα λεπτά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γιατί η Γιάννα Αγγελοπούλου έφυγε με τον Θόδωρο (μονίμως) από την Ελλάδα

    ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ: Α. Αλαφούζος – Θ. Αγγελόπουλος: Η μεγάλη συμμαχία. Τι κρύβεται πίσω από το σπουδαίο deal

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: 

    http://www.mononews.gr/megalos-diagonismos-tou-mononewsgr-5-doroepitages-apo-attica-sinolikis-axias-1000-evro/80036

    mononews_contest 1 year



    ΣΧΟΛΙΑ