• Πολιτική

    H κυβέρνηση απαντά στον Ιερώνυμο: Τα ζητήματα των δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα

    • NewsRoom
    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης

    Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης


    Υπάρχει απόλυτος σεβασμός προς την Εκκλησία, αλλά η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών – το θέμα των ομοφύλων ήταν ψηλά στην προεκλογική μας ατζέντα είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης

    Υπάρχει απόλυτος σεβασμός της κυβέρνησης στην Εκκλησία, ακούμε όλες τις απόψεις, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος στο Σκάι 100,3 σχολιάζοντας την παρέμβαση του Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου, κατά την οποία ο προκαθήμενος της ελλαδικής εκκλησίας προέκρινε λύση δημοψηφίσματος για το ζήτημα. Στη χώρα μας, είπε ο κ.Μαρινάκης, μιλώντας στους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, τα ζητήματα δικαιωμάτων δεν λύνονται με δημοψηφίσματα. Η άποψη του λαού εκφράζεται μέσω των εκλογών, στην ατζέντα μας το θέμα ήταν ψηλά, στις προεγκλογικές μας δεσμεύσεις το συγκεκριμένο θέμα ήταν ψηλά, είπε χαρακτηριστικά.

    Ο κ. Μαρινάκης πρόσθεσε ότι στη χώρα μας έχουν ήδη διαμορφωθεί οικογένειες με ομόφυλα ζευγάρια, ενώ το ζήτημα θα συζητηθεί την ερχόμενη εβδομάδα στο υπουργικό συμβούλιο, ώστε να ακολουθηθεί η διαδικασία της διαβούλευσης και εν τέλει της ψήφισης στις αρχές του Φεβρουαρίου από τη Βουλή.

    Για τις αναγγελόμενες κινητοποιήσεις αγροτών ο κ. Μαρινάκης σημείωσε ότι έχουν δοθεί σε πολύ μεγάλο βαθμό αποζημιώσεις στους πληγέντες από τη θεομηνία στην Θεσσαλία. Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης ρωτήθηκε και για τις κινητοποιήσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. «Το άσυλο ανομίας έχει καταργηθεί από το 2019 και έχει επανέλθει στην πραγματική του έννοια», είπε.

    Διαβάστε επίσης

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

    Στέφανος Κασσελάκης: Οι αποσκευές του έφτασαν στις Σπέτσες χωριστά από τον ίδιο (βίντεο)



    ΣΧΟΛΙΑ