• Κοινωνία

    Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Θα μπορούσε να γίνει δημοψήφισμα για τα ομόφυλα ζευγάρια

    • NewsRoom
    Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

    Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος


    Τι είπε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για τα ομόφυλα ζευγάρια 

    «Έγινε συνάντηση με τον πρωθυπουργό αλλά αφορούσε άλλο θέμα, για τα ακίνητα, την Τρίτη που θα συνεδριάσουμε θα ακούσετε την επίσημη θέση της εκκλησίας» επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σε δηλώσεις του κατά την τελετή εγκαινίων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Μάρκης, αναφερόμενος στα ομόφυλα ζευγάρια και το προωθούμενο νομοσχέδιο.

    «Το ποίμνιο πρέπει να ενημερωθεί και τι ζητάμε και ποιος μας βάζει να το ζητάμε. Να δει ο κόσμος πως τα παιδιά που θα έρθουν πώς θα ζήσουν σε μα οικογένεια με 2 μπαμπάδες και 2 μαμάδες, πώς θα ξυπνάει στο σπίτι και τι θα βλέπει δίπλα του και μια κοινωνία που δημιουργείται καινούργια, δεν την απορρίπτουμε, βλέπουμε τάσεις προς τα εκεί. Μια τέτοια κοινωνία έχει το δικαίωμα να τη διαστρέφει ο καθένας και να την κάνει όπως θέλει και εμείς δεν έχουμε δικαίωμα να διαφωνούμε», συμπλήρωσε ο αρχιεπίσκοπος.

    «Η εκκλησία δεν θα πάρει τα όπλα, αλλά έχει καθήκον να ενημερώσει τον κόσμο και ο καθένας από εμάς δεν θα πρέπει να σκέφτεται τι θα πει η δεξιά ή η αριστερά ή η κεντρώα αλλά ποια οικογένεια θέλουμε» είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση σημείωσε «θα μπορούσε να γίνει και ένα δημοψήφισμα».

    Διαβάστε επίσης:

    Ζαχαράκη για γάμο ομόφυλων ζευγαριών: Προσπαθούμε να προασπίσουμε τα δικαιώματα των παιδιών

    Ιερά Σύνοδος: Συνεδριάζει εκτάκτως στις 23 Ιανουαρίου για τον γάμο ομοφύλων – Συνάντηση Ιερώνυμου με Μητσοτάκη

    Κεραμέως: Είμαι υπέρ του γάμου ομόφυλων ζευγαριών



    ΣΧΟΛΙΑ