• Πολιτική

    Guardian για Κ. Μπακογιάννη: «Θέλει να επικεντρωθεί στην πραγματική ζωή»

    • NewsRoom


    «Ο νεότερος σε ηλικία δήμαρχος της Αθήνας δηλώνει ότι δεν πιστεύει σε μεγάλα έργα, ούτε σε ουτοπίες. Θέλει να επικεντρωθεί στην πραγματική ζωή», γράφει η βρετανική εφημερίδα «Guardian» σχολιάζοντας την εκλογή του Κώστα Μπακογιάννη στο δήμο της Αθήνας.

    «Περπατά στους δρόμους της Αθήνας και μιλάει σχεδόν με όλους που συναντά…Ο νεότερος δήμαρχος της πρωτεύουσας, ο 41χρονος Κώστας Μπακογιάννης, εξασφάλισε το 65% των ψήφων , έχοντας προβάδισμα 30 μονάδων έναντι της αντιπάλου του, στις δημοτικές εκλογές της Κυριακής», αναφέρει το επίμαχο δημοσίευμα:

    «Ψηλός και λεπτός …ο Μπακογιάννης είναι πρόγονος της κυρίαρχης πολιτικής δυναστείας της Ελλάδας, η οποία συγκρίνεται ολοένα και περισσότερο με αυτή των Κένεντι. Απόφοιτος του Χάρβαρντ… έχει κατηγορηθεί για νεποτισμό», προσθέτει.

    «Ο θείος του, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον οποίο έχει μία ασυνήθιστη ομοιότητα, ηγείται του κεντροδεξιού κόμματος της αντιπολίτευσης, της ΝΔ. Η μητέρα του, Ντόρα,διετέλεσε δήμαρχος της Αθήνας προτού γίνει υπουργός Εξωτερικών. Ο παππούς του, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, πρώην ηγέτης της ΝΔ, διετέλεσε πρωθυπουργός της χώρας από το 1990 έως το 1993», γράφει μεταξύ άλλων το επίμαχο δημοσίευμα.

    Ο ίδιος, πάντως, όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, έχει δηλώσει ότι δεν τον ενδιαφέρουν πολιτικά αξιώματα αλλά μόνο η αυτοδιοίκηση.

    «Τη στιγμή που δεν θα με βλέπετε να περπατάω στους δρόμους, να μην μιλάω στους ανθρώπους, να μην ακούω τα προβλήματά τους ή να μην ακούω τις απόψεις τους, θα πρέπει να ξέρετε ότι τότε θα έχω αποτύχει», υποστηρίζει ο νέος δήμαρχος της Αθήνας.



    ΣΧΟΛΙΑ