• Top Stories

    Grexit στο ελληνικό ποδόσφαιρο μετά το… λουκέτο Κοντονή;

    • NewsRoom


    Το χάος στο ελληνικό ποδόσφαιρο συνεχίζεται, μετά την απόφαση του υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή, να  βάλει λουκέτο στο κύπελλο Ελλάδος εξαιτίας των επεισοδίων στην Τούμπα. Μία απόφαση  «πονάει κεφάλι, κόβει κεφάλι».

    Πιο συγκεκριμένα, στο στόχαστρο της κυβέρνησης μπήκε και η Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία που είναι και η διοργανώτρια αρχή.  Μάλιστα σύμφωνα με το ρεπορτάζ,  η ΕΠΟ ενημέρωσε ήδη  τους υπεύθυνους της UEFA  αλλά και τον Τζιάνι Ινφαντίνο, τον νέο-εκλεγμένο πρόεδρο της FIFA για τις εξελίξεις ανοίγοντας κατά μέτωπο κόντρα με τον υφυπουργό Αθλητισμού. Στόχος είναι να ασκηθούν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για  αλλαγή της απόφασης, υπό τον φόβο  του αποκλεισμού των ελληνικών ομάδων από όλες τις διοργανώσεις. Ενδεχόμενο  που μπορεί να οδηγήσει τις ΠΑΕ  στην απόφαση να πιέσουν τον υφυπουργό να αλλάξει άποψη. Επίσης, η ΕΠΟ εξετάζει  το ενδεχόμενο να κινηθεί νομικά . Υπάρχει όμως και οικονομική προέκταση στο θέμα της αναβολής αφού από την μη τέλεση των αγώνων Κυπέλλου ο ΟΤΕ ΤV πλήττεται οικονομικά και αναμένεται να διεκδικήσει τα διαφυγόντα του κέρδη. Χρήματα χάνει και η ΕΠΟ.

    konto-1024x695
    Σταύρος Κοντονής

    Αξίζει να σημειωθεί, πάντως, ο  νόμος 4326 δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να αποφασίσει να παρέμβει για την αντιμετώπιση της βίας στον αθλητισμό , είτε επιβάλλοντας πρόστιμα ή τιμωρίες στις ομάδες είτε αποφασίζοντας την αναστολή της αγωνιστικής δράσης.

    Σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ επισημαίνει: «Η απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού να καταργήσει με προσχηματικές δικαιολογίες και την επίκληση φανταστικών μελλοντικών κινδύνων τη διοργάνωση του Κυπέλλου Επαγγελματικών Ομάδων, είναι πρωτοφανής στις σύγχρονες αστικές δημοκρατίες. Αποτελεί σε κάθε περίπτωση ευθεία και απαράδεκτη παρέμβαση στη ρήτρα ανεξαρτησίας του ποδοσφαίρου, όπως αυτή ισχύει σε όλο τον πολιτισμένο κόσμο, μέρος του οποίου θέλει να αποτελεί η Ελλάδα.



    ΣΧΟΛΙΑ