• Διεθνής πολιτική

    Wall Street Journal: Ο Αμπράμοβιτς και μέλη των Ουκρανών διαπραγματευτών εμφάνισαν συμπτώματα δηλητηρίασης

    • NewsRoom
    Ρόμαν Αμπράμοβιτς

    Ρόμαν Αμπράμοβιτς


    Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς καθώς και μέλη της ουκρανικής αντιπροσωπίας που έλαβαν μέρος στις διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία εμφάνισαν νωρίτερα αυτό τον μήνα συμπτώματα δηλητηρίασης, αναφέρει η αμερικανική εφημερίδα Wall Street Journal.

    Σύμφωνα με τον ανταποκριτή της εφημερίδας στο Ηνωμένο Βασίλειο,  Max Colchester, ο Αμπράμοβιτς και οι δύο διαπραγμετευτές εμφάνισαν συμπτώματα που περιελάμβαναν κόκκινα μάτια, επώδυνα δάκρια καθώς και ξεφλούδισμα του δέρματος στα πρόσωπα και τα χέρια τους, μετά από συνάντηση στο Κίεβο στις 3 Μαρτίου.

    Οι ίδιοι απέδωσαν την φερόμενη επίθεση σε σκληροπυρηνικά στελέχη της Μόσχας, που θέλουν να σαμποτάρουν τις διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία. Πρόσωπο κοντά στον κ. Αμπράμοβιτς ανέφερε πάντως ότι δεν έχει γίνει σαφές ποιος είχε βάλει στο στόχαστρο την ομάδα.

    Έκτοτε η υγεία τους έχει βελτιωθεί και δεν διατρέχουν κάποιο κίνδυνο.

    Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι που συναντήθηκε με τον Αμπράμοβιτς δεν εμφάνισε κάποιο σύμπτωμα, σύμφωνα με τις πηγές της WSJ.

    Οι ίδιες πηγές ανέφεραν επίσης ότι ειδικοί από τη Δύση που εξέτασαν το περιστατικό ανέφεραν ότι είναι δύσκολο να προσδιοριστεί εάν τα συμπτώματα ήταν αποτέλεσμα επαφής με κάποιον χημικό ή βιολογικό παράγοντα ή προήλθαν από κάποιο είδος ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας.



    ΣΧΟΛΙΑ