• Διεθνής πολιτική

    Βρετανία: Νέο καθολικό lockdown σε όλη τη χώρα ανακοίνωσε ο Μπόρις Τζόνσον

    • NewsRoom
    Μπόρις Τζόνσον Βρετανία

    Μπόρις Τζόνσον, πρωθυπουργός Ηνωμένου Βασιλείου


    Σε νέο καθολικό lockdown μπαίνει από τα μεσάνυχτα (ώρα Αγγλίας) η Βρετανία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το τρίτο κύμα της πανδημίας που πλήττει το Ηνωμένο Βασίλειο.

    O Μπόρις Τζόνσον, στο τηλεοπτικό του διάγγελμα, ανέφερε πως οι συλλογικές προσπάθειες θα είχαν αποδώσει στην καταπολέμηση της παλιάς παραλλαγής του ιού, αλλά η νέα μετάλλαξη εξαπλώνεται με ανησυχητικό ρυθμό.  Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό της Βρετανίας, η πίεση που υφίσταται το εθνικό σύστημα υγείας είναι μεγαλύτερη από ποτέ, με τις νοσηλείες στην Αγγλία να αυξάνονται κατά 30% την τελευταία εβδομάδα.

    «Είναι σαφές ότι πρέπει να κάνουμε περισσότερα», τόνισε.

    Το πανεθνικό lockdown θα διαρκέσει τουλάχιστον έξι εβδομάδες. Οι πολίτες θα κληθούν να παραμείνουν στις κατοικίες τους, οι εργαζόμενοι να δουλέψουν από τα σπίτια τους, ενώ όλα τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά, όπως και όλα τα καταστήματα πλην αυτών που εμπορεύονται αγαθά πρώτης ανάγκης.

    Η μετακίνηση από το σπίτι θα επιτρέπεται μόνο για 5 λόγους: Για να πάνε στην εργασία τους, εάν είναι απαραίτητο, αγορά βασικών τροφίμων και φαρμάκων, άσκηση με ένα ακόμη άτομο, παροχή φροντίδας σε τρίτο πρόσωπο και αναζήτηση ιατρικής φροντίδας.

    Η Βρετανία κατέγραψε σήμερα ρεκόρ κρουσμάτων Covid-19, στα 58.784 και επιπλέον 407 θανάτους.



    ΣΧΟΛΙΑ