• Διεθνής πολιτική

  Λίγο πριν το μνημόσυνο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου έμαθε ο Γουίλιαμ για τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον

  • NewsRoom
  Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ

  Η Κέιτ Μίντλετον και ο πρίγκιπας Ουίλιαμ


  Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ ανακάλυψε ότι η σύζυγός του Κέιτ έπασχε από καρκίνο λίγες στιγμές πριν παραστεί στην επιμνημόσυνη τελετή για τον τέως Βασιλιά Κωνσταντίνο και αποσύρθηκε μόλις λίγα λεπτά πριν, όπως αποκαλύφθηκε.

  Η απουσία του Πρίγκιπα της Ουαλίας από την εκδήλωση στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου στο Κάστρο του Ουίνδσορ στις 27 Φεβρουαρίου είχε προκαλέσει την περιέργεια του κόσμου,  δεδομένου πως ο Κωνσταντίνος ήταν και νονός του πρίγκιπα Γουίλιαμ, αλλά η αποψινή αποκάλυψη για την υγεία της πριγκίπισσας έριξε νέο φως στο γιατί έμεινε μακριά.

  Η Κέιτ μόλις είχε διαγνωστεί με καρκίνο πριν από την έναρξη της χημειοθεραπείας, αποκαλύφθηκε απόψε – αφού τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ είχαν αρχικά δηλώσει τον προηγούμενο μήνα η κατάστασή της δεν ήταν καρκινική.

  Οι βασιλικοί βοηθοί αναμένεται τώρα να συσπειρωθούν γύρω από τον Γουίλιαμ ακόμη περισσότερο καθώς αυτός αποσύρεται από τα καθήκοντα της πρώτης γραμμής και φροντίζει τα παιδιά του, καθώς η γυναίκα του αναρρώνει.

  Ο πρίγκιπας έχει ήδη προσαρμόσει τα βασιλικά του καθήκοντα για να αφιερώσει ακόμη περισσότερο χρόνο στην οικογένειά του μετά την πρώτη εισαγωγή της Κέιτ στην κλινική του Λονδίνου τον Ιανουάριο.

  Η είδηση ​​προκάλεσε έκπληξη στο βρετανικό κοινό και αποτελεί μεγάλη πρόκληση για τη βρετανική μοναρχία. Η Κέιτ, η οποία είναι παντρεμένη με τον διάδοχο του θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ, είναι βασικό πρόσωπο του θεσμού και είναι πολύ δημοφιλής στο κοινό. Η απουσία της έρχεται καθώς ο βασιλιάς Κάρολος απομακρύνεται επίσης από τα δημόσια καθήκοντα για να λάβει θεραπεία για έναν απροσδιόριστο καρκίνο, παραγκωνίζοντας τον λιγότερο από ένα χρόνο μετά τη στέψη του μετά τον θάνατο της επί χρόνια μονάρχη Βασίλισσας Ελισάβετ.

  Τόσο ο βασιλιάς Κάρολος όσο και η πριγκίπισσα Κέιτ διαγνώστηκαν με καρκίνο μετά από χειρουργικές επεμβάσεις για ξεχωριστές παθήσεις.

  Η απόφαση να είναι ανοιχτοί σχετικά με τη διάγνωση είναι μια δραστική αλλαγή για μια οικογένεια που εδώ και καιρό έχει περιορίσει στο ελάχιστο τις αποκαλύψεις για την υγεία των μελών της. Ωστόσο, το γεγονός ότι κανένας από τους δύο δεν έχει επιβεβαιώσει τι καρκίνο έχουν ούτε τη σοβαρότητά του, αφήνει χώρο για εικασίες για το πότε μπορούν να επιστρέψουν στα βασιλικά καθήκοντα της πρώτης γραμμής.

  Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σουνάκ δήλωσε ότι ο καρκίνος του βασιλιά Καρόλου είχε συλληφθεί νωρίς.

  Η Κέιτ Μίντλετον είπε ότι ανυπομονούσε να επιστρέψει στα καθήκοντά της όταν θα ήταν πλήρως σε θέση «αλλά προς το παρόν πρέπει να επικεντρωθώ στην πλήρη ανάρρωση».

  Διαβάστε επίσης

  Κέιτ Μίντλετον: Ανακοίνωσε πως πάσχει από καρκίνο – Υποβάλλεται σε προληπτική χημειοθεραπεία (video)

  Βασιλιάς Κάρολος: Ο καρκίνος, οι βασιλικές υποχρεώσεις και ο νέος ρόλος της Καμίλα

  Κέιτ Μίντλετον: Βίντεο από την πρώτη εμφάνισή της με τον Ουίλιαμ  ΣΧΟΛΙΑ