ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Βρετανία: Η Ιβέτ Κούπερ νέα ΥΠΕΞ, ο Ντέιβιντ Λάμι αναλαμβάνει αντιπρόεδρος της κυβέρνησης μετά τον ανασχηματισμό
Ο αναπληρωτής επικεφαλής των ιατρικών υπηρεσιών της Αγγλίας Τζόναθαν Βαν-Ταμ δήλωσε σήμερα πως ένα εμβόλιο κατά της Covid-19 ενδέχεται να είναι έτοιμο έως τα Χριστούγεννα, αφότου η φαρμακοβιομηχανία Pfizer ανακοίνωσε πως το πειραματικό εμβόλιό της κατά του νέου κορονοϊού είναι αποτελεσματικό σε ποσοστό άνω του 90%.
«Τρέφω ελπίδες, δεν είμαι ακόμη βέβαιος ότι θα μπορούσαμε να αρχίσουμε να βλέπουμε κάποια εμβόλια έως τα Χριστούγεννα», σημείωσε ο αξιωματούχος κατά τη διάρκεια κυβερνητικής ενημέρωσης.
Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η Βρετανία είναι έτοιμη να ξεκινήσει ένα πρόγραμμα μαζικού εμβολιασμού κατά της Covid-19, ωστόσο είναι πολύ νωρίς να βασιστεί σε ένα εμβόλιο, ως λύση στην πανδημία του νέου κορονοϊού.
«Πρέπει να τονίσω ότι είναι πολύ, πολύ, πολύ νωρίς και μιλάμε πολύ καιρό για το μακρινό σάλπισμα ενός επιστημονικού ιππικού που καταφθάνει από την άκρη του λόφου», επισήμανε ο Τζόνσον, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Tύπου, στον απόηχο των ανακοινώσεων της Pfizer ότι το πειραματικό εμβόλιό της είναι άνω του 90% αποτελεσματικό.
«Μπορώ να σας πω ότι σήμερα, αυτό το σάλπισμα είναι δυνατότερο, όμως βρίσκεται ακόμη μακριά. Σίγουρα δεν μπορούμε να βασιστούμε σε αυτά τα νέα, ως μια λύση», υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης:
Μπουρλά (Pfizer): Η σημερινή είναι μία μεγάλη ημέρα για την επιστήμη και την ανθρωπότητα
Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Τραμπ: Άδικο το πρόστιμο της ΕΕ στην Google – Απειλεί ξανά με δασμούς
- Giorgio Armani: η πορεία του θρύλου που εκτοξεύθηκε από το μηδέν στα 2,4 δισεκατομμύρια
- Γουόρεν Μπάφετ: Τα μαθήματα ζωής και επενδύσεων του «γκουρού» των αγορών
- Πώς θα γίνεται η εκπαίδευση και πιστοποίηση των τεχνικών επαγγελμάτων – Μιλούν στο mononews Χορμόβα, Δαμίγος
