• Διεθνής πολιτική

  Βουλγαρία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και αξιωματούχοι που νοσούν από Covid-19

  • NewsRoom
  Βουλγαρία: Σε καραντίνα ο πρόεδρος, ο πρωθυπουργός και αξιωματούχοι που νοσούν από Covid-19

  Ρούμεν Ράντεφ-Πρόεδρος Βουλγαρίας


  Ο πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ, ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ και αρκετοί υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι τέθηκαν σήμερα σε απομόνωση, αφού συμμετείχαν σε συνάντηση με τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου, ο οποίος βρέθηκε θετικός στην Covid-19.

  Ο Πέτκοφ «τηλεργάζεται», όπως ανακοίνωσε η υπηρεσία Τύπου της κυβέρνησης, ενώ η προεδρία αναφέρθηκε σε μέτρα καραντίνας για τον αρχηγό του κράτους και τα μέλη της κυβέρνησής του. «Όλοι είναι σε καλή κατάσταση», διευκρινίστηκε.

  Οι αξιωματούχοι έλαβαν μέρος χθες, Δευτέρα, σε πεντάωρη συνάντηση του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, στο οποίο συμμετέχουν υπουργοί, υφυπουργοί και αξιωματούχοι των υπηρεσιών πληροφοριών.

  Λίγο αργότερα, ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου Νίκολα Μίντσεφ ένιωσε αδιαθεσία και υποβλήθηκε σε τεστ. Ο ίδιος θα πρέπει να παραμείνει σε απομόνωση για δέκα ημέρες, όπως δήλωσε ο επικεφαλής επιθεωρητής για θέματα Υγείας Άνγκελ Κούντσεφ.

  Για τους υπόλοιπους παρευρισκομένους, η διάρκεια της απομόνωσης θα είναι μικρότερη, καθώς οι αρχές θα χαλαρώσουν σήμερα τους κανόνες υπό το φως της εξάπλωσης της παραλλαγής Όμικρον.

  Η Βουλγαρία, η λιγότερο εμβολιασμένη χώρα-μέλος της ΕΕ με κάτω από το 30% του πληθυσμού της να έχει λάβει και τις δύο δόσεις, έχει καταγράψει τις τελευταίες ημέρες έξαρση των μολύνσεων.

  Πάνω από 31.000 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τότε που η πανδημία έπληξε τη χώρα των 6,5 εκατ. κατοίκων, με το ποσοστό θνητότητας να είναι ένα από τα υψηλότερα στον κόσμο.

  Διαβάστε επίσης:  ΣΧΟΛΙΑ