• Διεθνής πολιτική

    Βόρεια Κορέα: Νέα εκτόξευση δύο βαλλιστικών πυραύλων (upd)

    • NewsRoom
    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης Βόρειας Κορέας

    Κιμ Γιονγκ Ουν, ηγέτης Βόρειας Κορέας


    Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε δύο βαλλιστικούς πυραύλους, τη νύχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή, σύμφωνα με επίσημες πηγές από την Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα.

    Το υπουργείο Άμυνας της Ιαπωνίας ανέφερε ότι και οι δύο πύραυλοι έφτασαν σε υψόμετρο 100 χιλιομέτρων και κάλυψαν απόσταση 350 χιλιομέτρων. Ο πρώτος εκτοξεύτηκε στη 01.47 (τοπική ώρα, Κυριακή, 19.47 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας) και ο δεύτερος έξι λεπτά αργότερα, είπε στους δημοσιογράφους ο υφυπουργός Άμυνας της Ιαπωνίας Τοσίρο Ίνο. Σύμφωνα με το νοτιοκορεατικό πρακτορείο Yonhap που επικαλείται τις ένοπλες δυνάμεις της Νότιας Κορέας ως πηγή, επρόκειτο για πυραύλους μικρού βεληνεκούς που εκτοξεύτηκαν από την περιοχή Μουντσόν.

    Αυτή ήταν η έβδομη φορά τις τελευταίες δύο εβδομάδες που η Βόρεια Κορέα προχωρά σε πυραυλικές δοκιμές.

    Οι πύραυλοι έπεσαν στη θάλασσα, εκτός της ΑΟΖ της Ιαπωνίας. Σύμφωνα με την ακτοφυλακή, κανένα ιαπωνικό σκάφος που έπλεε στην περιοχή δεν ανέφερε ότι αντιμετώπισε προβλήματα.

    Ο Τοσίρο Ίνο είπε ότι οι ιαπωνικές αρχές ερευνούν για να διαπιστώσουν τι είδους πύραυλοι ήταν και εξετάζουν την πιθανότητα να επρόκειτο για πυραύλους που εκτοξεύονται από υποβρύχιο.

    Την Τρίτη είχε εκτοξευθεί ένας βαλλιστικός πύραυλος μεσαίου βεληνεκούς που πέταξε πάνω από την Ιαπωνία, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά την τελευταία πενταετία. Οι αρχές απηύθυναν έκκληση στους κατοίκους να βρουν ασφαλές καταφύγιο. Ακολούθησαν οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις των ΗΠΑ και της Νότιας Κορέας, που ολοκληρώθηκαν σήμερα ενώ είχαν προηγηθεί ασκήσεις και με την Ιαπωνία, νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα.

    Η Βόρεια Κορέα δικαιολόγησε τις πυραυλικές δοκιμές επικαλούμενη την αμερικανική «στρατιωτική απειλή».

    Ο Ίνο είπε απόψε ότι το Τόκιο δεν μπορεί να ανεχθεί τις συνεχείς εκτοξεύσεις πυραύλων από την Πιονγκγιάνγκ.

    Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

    Διαβάστε επίσης:

    Πούτιν: Ανέθεσε στην FSB την ενίσχυση της ασφάλειας των υποδομών της Κριμαίας

    Γέφυρα της Κριμαίας: Εσωτερική διαμάχη στο Κρεμλίνο «βλέπει» τώρα πίσω από την έκρηξη το Κίεβο

    Γερμανία: Σαμποτάζ στο δίκτυό τους κατήγγειλαν οι Γερμανικοί Σιδηρόδρομοι



    ΣΧΟΛΙΑ