• Διεθνής πολιτική

    Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανέλαβαν 7 βοηθοί τα καθήκοντά της

    • NewsRoom
    Βασίλισσα Ελισάβετ: Ανέλαβαν 7 βοηθοί τα καθήκοντά της - Πλησιάζει το τέλος της μοναρχίας;

    Βασίλισσα Ελισάβετ


    Φουντώνουν τα σενάρια σχετικά με την κατάσταση της υγείας της Βασίλισσας Ελισάβετ.

    Ανησυχία εκπέμπει η κατάσταση της 95χρονης Βασίλισσας, καθώς τον τελευταίο καιρό έχει υποχρεωθεί να περιορίσει τις δημόσιες εμφανίσεις της έπειτα από σύσταση των γιατρών.

    Όπως ανακοίνωσε το Παλάτι, τα καθήκοντα της Βασίλισσας Ελισάβετ αναλαμβάνουν επτά μέλη των Βρετανικών Ανακτόρων, όσο η 95χρονη μονάρχης  αναπαύεται στο Κάστρο του Ουίνδσορ.

    Εκτός από τον διάδοχο του θρόνου, πρίγκιπα Κάρολο, η πριγκίπισσα Άννα, ο πρίγκιπας Εδουάρδος και η σύζυγός του Σόφι, ο δούκας και η δούκισσα του Κέιμπριτζ πρίγκιπας Ουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον όπως και η σύζυγός του Καρόλου, Καμίλα, δεσμεύτηκαν να φέρουν εις πέρας τα καθήκοντά της.

    Τα επτά «υπέροχα» μέλη της βασιλικής οικογένειας έχουν δεσμευτεί να παρέμβουν και να βοηθήσουν «όσο χρειαστεί» τη βασίλισσα Ελισάβετ μέχρι την άνοιξη, όπως γράφει η εφημερίδα «Mirror», επικαλούμενη έγκυρες πηγές.

    Όπως φαίνεται, το Παλάτι εμπνεύστηκε από το επιτυχημένο γουέστερν υπό τον τίτλο: «Kαι οι επτά ήταν υπέροχοι», για να βαπτίσει την ομάδα που θα αναλάβει τα καθήκοντα της βασίλισσας Ελισάβετ.

    Ακύρωσε και άλλη δημόσια εμφάνιση

    Η Βασίλισσα Ελισάβετ είχε ανακοινώσει πως θα συμμετάσχει στην κυριακάτικη Λειτουργία της Ημέρας Μνήμης στο Κενοτάφιο του Λονδίνου, ωστόσο η εμφάνισή της ακυρώθηκε, καθώς σύμφωνα με βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης, ταλαιπωρείται από πόνους στη μέση.

    Το Παλάτι του Μπάκινγχαμ ανακοίνωσε πως η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν «απογοητευμένη», που χρειάστηκε να αποφασίσει τελευταία στιγμή να μην ηγηθεί της εκδήλωσης.

    «Η βασίλισσα Ελισάβετ ακύρωσε την παρουσία της στην Ημέρα Μνήμης προς τιμήν των πεσόντων των ενόπλων δυνάμεων από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο… Η βασίλισσα έπαθε διάστρεμμα στην πλάτη της και αποφάσισε το σημερινό πρωινό με μεγάλη λύπη πως δεν μπορεί να παραστεί στη Λειτουργία της Κυριακής για την Ημέρα Μνήμης στο Κενοτάφιο», ήταν η τελευταία ανακοίνωση του Παλατιού.

    Μάλιστα, η τελετή αυτή θα ήταν η πρώτη συμμετοχή της βασίλισσας σε επίσημη δημόσια εκδήλωση από τότε που οι γιατροί της συνέστησαν να ξεκουραστεί ύστερα από τη νοσηλεία της για ένα βράδυ σε νοσοκομείο του Λονδίνου το περασμένο μήνα.

    Έκτοτε, ακύρωσε δύο ταξίδια, ένα στη Βόρεια Ιρλανδία και ένα στην COP26, τη Διάσκεψη του ΟΗΕ για το Κλίμα στη Γλασκόβη, κατόπιν εντολής των γιατρών της.

    Η Kate Middleton πήρε την θέση της

    Στις 14 Νοεμβρίου λοιπόν, η Kate Middleton στάθηκε ανάμεσα στην Camilla, Δούκισσα της Κορνουάλης, και την Κοντέσα του Wessex, Sophie, στο μπαλκόνι του Υπουργείου Εξωτερικών και Κοινοπολιτείας.

    Η κεντρική θέση στο μπαλκόνι ανήκει παραδοσιακά στη Βασίλισσα. Ωστόσο, λίγες ώρες πριν την έναρξη της εκδήλωσης, εκείνη ανακοίνωσε ότι θα απέχει, οπότε η σύζυγος του διαδόχου πήρε την θέση της στην τελετή.

    Διαβάστε επίσης:

    Τηλεφωνική επικοινωνία Μέρκελ-Λουκασένκο για την κρίση στα σύνορα

    Μακρόν-Πούτιν: Συμφώνησαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας



    ΣΧΟΛΙΑ