ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησαν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν στην ανάγκη αποκλιμάκωσης της μεταναστευτικής κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ακόμη και αν οι δύο ηγέτες διαφώνησαν για τα αίτια της κρίσης, δήλωσε σήμερα ένας Γάλλος αξιωματούχος.
«Ο στόχος αυτής της τηλεφωνικής επικοινωνίας ήταν να τεθεί ένα τέλος σε αυτήν την κρίση», είπε στους δημοσιογράφους ένας σύμβουλος του Μακρόν μετά την τηλεφωνική συνομιλία διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών των δύο ηγετών που έγινε κατόπιν πρωτοβουλίας του Μακρόν.
«Σχετικά με το μεταναστευτικό ζήτημα, ακόμα κι αν δεν υπάρχει σύγκλιση ως προς την προέλευση της τρέχουσας κρίσης στα σύνορα της Λευκορωσίας, ο Βλαντίμιρ Πούτιν είπε στον πρόεδρο ότι κατανοεί την ανάγκη να τεθεί ένα τέλος σε αυτό, πρώτα και κύρια από ανθρώπινη αξιοπρέπεια για τους μετανάστες που γίνονται αντικείμενο εργαλειοποίησης», είπε ο Γάλλος αξιωματούχος.
Διαβάστε επίσης
ΗΠΑ: Παραδόθηκε στο FBI ο Στιβ Μπάνον μετά τις ποινικές κατηγορίες για την επίθεση στο Καπιτώλιο
Πολωνία: Τον Δεκέμβριο ξεκινά η ανέγερση τείχους στα σύνορα με τη Λευκορωσία
Λευκορωσία: Πράσινο φως από τις Βρυξέλλες για νέες κυρώσεις κατά του Μινσκ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- CrediaBank: Στις 30 Μαρτίου η έναρξη της ΑΜΚ των 300 εκατ. ευρώ
- Ρούμπιο: Ανεπαρκή τα μέτρα υπέρ των επενδύσεων που ανακοίνωσε η Κούβα
- Κυρανάκης: Υπάρχουν υποδομές για ηλεκτροκίνηση – Παρεμβάσεις για την κάλυψη των αυξημένων μετακινήσεων τουριστών
- ΟΔΔΗΧ: Έρχεται νέα πρόωρη αποπληρωμή του πρώτου δανείου ύψους 7 δισ.
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.