• Διεθνής πολιτική

  Βασιλιάς Ιορδανίας-Γάζα: Η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας δεν μπορεί να περιμένει κατάπαυση του πυρός

  Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας

  Ο βασιλιάς Αμπντάλα της Ιορδανίας


  Η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας δεν μπορεί να περιμένει κατάπαυση του πυρός και δεν μπορεί να είναι θέμα πολιτικής ατζέντας, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα κατά την διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για την ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα.

  Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε από την πλευρά του τις χώρες να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει να χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο και να απομακρύνει τα εμπόδια στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.

  Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι αποτελεί υποχρέωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας να πιέσει το Ισραήλ ώστε να ανοίξει όλα τα χερσαία περάσματα προς την Λωρίδα της Γάζας.

  «Η ευθύνη του Συμβουλίου Ασφαλείας και όλων πλευρών της διεθνούς κοινότητας παραμένει μεγάλη στο θέμα της άσκησης πίεσης προς το Ισραήλ ώστε να ανοίξει όλα τα χερσαία περάσματα προς την Λωρίδα της Γάζας και να τα παραδώσει στην νέα κυβέρνηση ώστε να εισέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια και οι ιατρικές προμήθειες», είπε κατά την διάρκεια της διάσκεψης.

  Διαβάστε επίσης:
  Ξεσπά η Εριέττα Κούρκουλου: «Μακριά από εμάς, εμετός»

  ΑΔΜΗΕ: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου

  Καλύτερα Αργά: H Ναταλία Δραγούμη, η Κάτια Ταραμπάνκο, ο Ιάκωβος Μυλωνάς, ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο Τάσος Γιαννόπουλος, ο Μίλτος Πασχαλίδης αλλά και η Γιώτα Νέγκα  ΣΧΟΛΙΑ