ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Η είσοδος της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Λωρίδα της Γάζας δεν μπορεί να περιμένει κατάπαυση του πυρός και δεν μπορεί να είναι θέμα πολιτικής ατζέντας, δήλωσε ο βασιλιάς της Ιορδανίας Αμπντάλα κατά την διάρκεια της διεθνούς διάσκεψης για την ανθρωπιστική κρίση στην Γάζα.
Ο πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ Σίσι κάλεσε από την πλευρά του τις χώρες να πιέσουν το Ισραήλ να σταματήσει να χρησιμοποιεί την πείνα ως όπλο και να απομακρύνει τα εμπόδια στην διανομή της ανθρωπιστικής βοήθειας στην Γάζα.
Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς δήλωσε ότι αποτελεί υποχρέωση του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών και της διεθνούς κοινότητας να πιέσει το Ισραήλ ώστε να ανοίξει όλα τα χερσαία περάσματα προς την Λωρίδα της Γάζας.
«Η ευθύνη του Συμβουλίου Ασφαλείας και όλων πλευρών της διεθνούς κοινότητας παραμένει μεγάλη στο θέμα της άσκησης πίεσης προς το Ισραήλ ώστε να ανοίξει όλα τα χερσαία περάσματα προς την Λωρίδα της Γάζας και να τα παραδώσει στην νέα κυβέρνηση ώστε να εισέλθει η ανθρωπιστική βοήθεια και οι ιατρικές προμήθειες», είπε κατά την διάρκεια της διάσκεψης.
Διαβάστε επίσης:
Ξεσπά η Εριέττα Κούρκουλου: «Μακριά από εμάς, εμετός»
ΑΔΜΗΕ: Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κορίνθου
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Οι ΗΠΑ βομβάρδισαν εγκαταστάσεις στο νότιο Ιράν – «Παραβίαση εκεχειρίας» λέει η Τεχεράνη, πώς απάντησε ο Τραμπ
- ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Μετά τη Moody’s αναβάθμιση σε επενδυτική βαθμίδα BBB- και από την S&P Global Ratings
- Εθνική Τράπεζα: MoU με την Allianz για το 30% στην Allianz Ευρωπαϊκή Πίστη και αποκλειστική συμφωνία bancassurance
- Τηλεθέαση: Ο νέος τρόπος μέτρησης μπορεί να αλλάξει δισεκατομμύρια σε NFL, Ολυμπιακούς Αγώνες και τηλεοπτικά δικαιώματα
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.