ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ενότητα και ψυχραιμία, αλλά και μια “αποφασιστική και καλά μελετημένη απάντηση” στις ρωσικές προκλήσεις συνέστησε ο υπουργός Εξωτερικών Γιόχαν Βάντεφουλ και τόνισε την ανάγκη στενότερης συνεργασίας μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και ΝΑΤΟ. Ψυχραιμία ζήτησε και ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους.
“Είμαστε ενωμένοι, διατηρούμε την ψυχραιμία μας και δεν θα επιτρέψουμε να οδηγηθούμε σε κλιμάκωση. Ταυτόχρονα, δεν επιτρέπουμε καμία αμφιβολία για το γεγονός ότι είμαστε αποφασισμένοι και έτοιμοι να αποκρούσουμε από κοινού οποιαδήποτε απειλή”, δήλωσε ο κ. Βάντεφουλ από την Βαρσοβία, όπου συναντάται με τους ομολόγους του από την Πολωνία, την Γαλλία και την Ουκρανία, αναφερόμενος στις πρόσφατες παραβιάσεις του πολωνικού και του εσθονικού εναέριου χώρου από ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη και drones. “Η Ρωσία θέλει να δοκιμάσει την αποφασιστικότητά μας, να προκαλέσει αναταραχή. Αυτό είναι επικίνδυνο και πρέπει να απαντηθεί με σαφήνεια και ενιαίο τρόπο”, πρόσθεσε ο γερμανός υπουργός Εξωτερικών και σημείωσε ότι τα πρόσφατα περιστατικά με drones και υβριδικές επιθέσεις “δεν είναι σύμπτωση, ή λάθη, αλλά σκόπιμες επιθέσεις στην “γκρίζα ζώνη”, κομμάτι ενός μοτίβου που στοχεύει στον εναέριο χώρο μας, συνολικά στις κρίσιμες υποδομές μας και στην ετοιμότητά μας να δράσουμε”.
“Το ΝΑΤΟ βρίσκεται ανά πάσα στιγμή σε εγρήγορση, ικανό για δράση και προστατεύει κάθε σπιθαμή του εδάφους της Συμμαχίας μας”, διαβεβαίωσε ο Γιόχαν Βάντεφουλ και περιέγραψε την διαρκή επαγρύπνηση ως “το τίμημα της ελευθερίας μας”, υπογραμμίζοντας ταυτόχρονα την ανάγκη συνεχούς προσαρμογής στους διαφορετικούς τύπους απειλής. Ειδικά στην περίπτωση των drones, είπε, οι δυνατότητές μας πρέπει να αναπτυχθούν περαιτέρω, να υπάρχει ταχύτερη αντίδραση και στενότερη σύνδεση των συστημάτων.
Ο υπουργός ‘Αμυνας Μπόρις Πιστόριους από την πλευρά του δήλωσε ότι τα πρόσφατα περιστατικά αποδεικνύουν ότι η Ρωσία “εξελίσσεται σε ολοένα και μεγαλύτερη απειλή για το ΝΑΤΟ” και ότι η Μόσχα “δοκιμάζει τους Συμμάχους στο ΝΑΤΟ με αυξανόμενη ταχύτητα και ένταση”, ενώ ο Βλαντίμιρ Πούτιν “προσπαθεί σκόπιμα να υπονομεύσει την ευρωπαϊκή ασφάλεια και την εδαφική ακεραιότητα των ευρωπαϊκών εθνών”. Αλλά “δεν θα τα καταφέρει, δεν θα επιτρέψουμε να παρασυρθούμε στην παγίδα της συνεχούς κλιμάκωσής του, θα διατηρήσουμε την ψυχραιμία μας και θα παραμείνουμε σταθεροί και αποφασισμένοι”, ξεκαθάρισε ο κ. Πιστόριους, επίσης από την Πολωνία, όπου συμμετέχει σε φόρουμ για την ασφάλεια.
Διαβάστε επίσης:
Στοιχηματικές εταιρίες: Ο κλάδος που επενδύει εκατομμύρια στην τεχνολογία
TotalEnergies: Πουλάει το 50% των μετοχών της σε έργα ηλιακής ενέργειας στις ΗΠΑ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Wall Street: Νέο βαρύ sell-off στις τεχνολογικές μετοχές προκάλεσε η Cisco – Πτώση 1,57% για τον S&P 500
- Πιερρακάκης: Υλοποιήσαμε τη μεγαλύτερη φοροαπαλλαγή της μεταπολίτευσης – Αλίμονο αν χάσουμε όλα όσα κατακτήσαμε
- Πετρέλαιο: Ισχυρές απώλειες άνω του 2% μετά τις νέες δηλώσεις Τραμπ για το Ιράν
- Η Ευρώπη εκτόξευσε τον ισχυρότερο πύραυλό της με δορυφόρους της Amazon
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.