ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον προέτρεψε τους πολίτες στην Αγγλία να «προχωρήσουν με προσοχή» όταν αρθούν τα περισσότερα μέτρα για την Covid-19, την επόμενη εβδομάδα, τονίζοντας ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία.
«Δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά, με αρκετή έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.
«Για να κάνουμε αυτά τα βήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε εμβολιαστεί», υπογράμμισε.
Αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι δεν αναμένει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από την επόμενη Δευτέρα.
Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη που σχεδίασε η κυβέρνησή του, θα είναι μη αναστρέψιμη. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τους πολίτες ότι η άρση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σήμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς. «Η στρατηγική μας θα δουλέψει μόνο αν οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί», υπογράμμισε.
Διαβάστε επίσης:
Βρετανία: Άρση των περισσότερων περιορισμών στις 19 Ιουλίου
Μητσοτάκης: Υποχρεωτικός εμβολιασμός για εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και υγειονομικούς
Ανοίγει την Πέμπτη η πλατφόρμα ραντεβού για τους εμβολιασμούς εφήβων 15-17 ετών
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Βρετανία: Πέθανε η Δούκισσα του Κεντ σε ηλικία 92 ετών
- ΠΑΣΟΚ: Aναιμική η αύξηση του ΑΕΠ – Η κυβέρνηση σπατάλησε την ευκαιρία του Ταμείου Ανάκαμψης
- «Συμμαχία» κατά Τραμπ επιδιώκει ο Κινέζος πρόεδρος – «Χείρα βοηθείας» από Πούτιν και Μόντι
- BBVA: Τη Δευτέρα ξεκινά η διαδικασία για την εξαγορά της Sabadell – Στα €14,9 δισ. το τίμημα
