• Διεθνής πολιτική

    Ο Βασιλιάς Κάρολος τιμά την ελληνική καταγωγή του – Φόρεσε γραβάτα με την γαλανόλευκη σημαία

    • NewsRoom


    Μία ελληνική «νότα» είχε το ντύσιμο που επέλεξε ο βασιλιάς Κάρολος στην υποδοχή του προέδρου της Νότιας Κορέας

    Γραβάτα με την γαλανόλευκη σημαία επέλεξε να φορέσει ο Βασιλιάς Κάρολος για να υποδεχτεί τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας, Yoon Suk Yeol.

    H επίσκεψη επικεντρώθηκε στην ενίσχυση των εμπορικών και αμυντικών συμμαχιών μεταξύ των δύο χωρών.

    Ο Βασιλιάς Κάρολος, ο οποίος έχει ελληνικές ρίζες, έχει επιλέξει και άλλες φορές να φορέσει την ίδια γραβάτα για να τιμήσει την καταγωγή του.

    King Charles III during the ceremonial welcome for President of South Korea, Yoon Suk Yeol, and his wife, Kim Keon Hee, at Horse Guards Parade, central London, on day one of the state visit to the UK. Picture date: Tuesday November 21, 2023.

    Συγκεκριμένα επέλεξε μια γραβάτα με γαλάζιο και λευκό μοτίβο του ελληνικού brand Thalassa Collection, που εδρεύει στο Κολωνάκι.

    Δείτε φωτογραφίες από τη συνάντηση του βασιλιά Καρόλου με τον πρόεδρο της Νότιας Κορέας:

    Πριν από την υποδοχή του Yoon Suk Yeol, ο Βρετανός μονάρχης είχε φορέσει την ίδια γραβάτα στο ταξίδι του στην Κένυα στα τέλη Οκτωβρίου.

    Η αγάπη του για την Ελλάδα επιβεβαιώθηκε εκ νέου το 2021 όταν συμμετείχε σε εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

    Οι ελληνικές «ρίζες» του Κάρολου

    Ο Κάρολος Γ’, γεννημένος στο Λονδίνο στις 14 Νοεμβρίου 1948, είναι βασιλιάς πλέον του Ηνωμένου Βασιλείου και 14 άλλων κρατών της Βρετανικής Κοινοπολιτείας, γνωστής σήμερα ως Κοινοπολιτείας των Εθνών και ανώτατος Κυβερνήτης της Εκκλησίας της Αγγλίας.

    Πατέρας του ήταν ο πρίγκιπας Φίλιππος, Δούκας του Εδιμβούργου και μητέρα του η τότε πριγκίπισσα Ελισάβετ, Δούκισσα του Εδιμβούργου, μετέπειτα Βασίλισσα της Αγγλίας.

    Ο πατέρας του Καρόλου, Φίλιππος (1921-2021), γεννήθηκε στην Κέρκυρα με τον τίτλο του Πρίγκιπα της Ελλάδας και της Δανίας. Γονείς του ήταν ο πρίγκιπας Ανδρέας της Ελλάδας, τέταρτος γιος του Γεώργιου Α’ και αδελφός του Κωνσταντίνου Α’ και η Αλίκη του Μπάτενμπεργκ. Η Αλίκη στις 20 Οκτωβρίου 1928 έγινε δεκτή στους κόλπους της Ορθόδοξης Εκκλησίας.

    Ο Βασιλιάς Καρόλος έχει επισκεφθεί αρκετές φορές την Ελλάδα τα τελευταία χρόνια.

    Διαβάστε επίσης:

    Μάριος Κρητικός (Thalassa Collection): «Τιμή που μας προτιμά ο βασιλιάς Κάρολος για τις γραβάτες του»

    Αποκαλύφθηκε το όνομα του σπουδαίου καλλιτέχνη Banksy;

    Κασσελάκης: Το χλιδάτο διαμέρισμα με θέα την Ακρόπολη που μένει με τον Τάιλερ (photos)



    ΣΧΟΛΙΑ