• Διεθνής πολιτική

    Τζο Μπάιντεν: Ακύρωσε 200.000 δάνεια φοιτητών που εξαπατήθηκαν από την ITT Tech

    • NewsRoom
    ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν

    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν


    Η κυβέρνηση Μπάιντεν ακυρώνει 3,9 δισεκατομμύρια δολάρια φοιτητικό χρέος για 208.000 δανειολήπτες που εξαπατήθηκαν από την ITT Tech Το Υπουργείο Παιδείας των ΗΠΑ ανακοίνωσε την Τρίτη ότι θα ακυρώσει όλα τα εναπομείναντα ομοσπονδιακά φοιτητικά χρέη που αναλήφθηκαν από δανειολήπτες που εξαπατήθηκαν από το Τεχνικό Ινστιτούτο ITT από το 2005, παρέχοντας ελάφρυνση 3,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε περίπου 208.000 άτομα.

    Η ITT Educational Services ήταν κάποια στιγμή ένας από τους μεγαλύτερους φορείς εκμετάλλευσης κερδοσκοπικών τεχνικών σχολών στις ΗΠΑ και έκλεισε το 2016. Οι δανειολήπτες δεν θα έπρεπε να υποβάλουν αίτηση για την ανακούφιση, δήλωσε το Υπουργείο Παιδείας.

    Το σκάνδαλο

    Το Υπουργείο Εκπαίδευσης διαπίστωσε ότι η ITT Tech εμπλέκεται σε εκτεταμένες και διάχυτες παραποιήσεις, συμπεριλαμβανομένου του ψέματος σχετικά με την ικανότητα των μαθητών να βρουν δουλειά ή να μεταφέρουν πιστώσεις.

    «Τα στοιχεία δείχνουν ότι για χρόνια, οι ηγέτες του ITT παραπλανούσαν σκόπιμα τους φοιτητές σχετικά με την ποιότητα των προγραμμάτων τους, προκειμένου να επωφεληθούν από τα ομοσπονδιακά προγράμματα φοιτητικών δανείων, χωρίς να λαμβάνουν υπόψη τις δυσκολίες που θα προκαλούσε αυτό», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας των ΗΠΑ Miguel Cardona. δήλωση.

    «Η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τους δανειολήπτες που έχουν εξαπατηθεί από τα κολέγιά τους, ενώ εργάζεται για την ενίσχυση της εποπτείας και της επιβολής για την προστασία των σημερινών φοιτητών από παρόμοια εξαπάτηση και κακοποίηση», πρόσθεσε η Cardona.

    Δεν είναι τα πρώτα δάνεια που διαγράφονται

    Μέχρι σήμερα, η κυβέρνηση Μπάιντεν-Χάρις έχει εγκρίνει την ακύρωση σχεδόν 32 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε φοιτητικά δάνεια για 1,6 εκατομμύρια δανειολήπτες.

    «Ο Πρόεδρος Μπάιντεν συνεχίζει να χρησιμοποιεί την υπάρχουσα νομική εξουσία για να συγχωρήσει περισσότερα χρέη φοιτητικών δανείων από οποιονδήποτε προηγούμενο πρόεδρο», δήλωσε ο ειδικός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση Μαρκ Κάντροβιτς.

    Ωστόσο, ο Λευκός Οίκος δέχεται επί του παρόντος έντονες πιέσεις να ακυρώσει το φοιτητικό χρέος για όλους τους δανειολήπτες και ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν υποσχέθηκε να λάβει μια απόφαση για το πώς θα ενεργήσει, αν όχι, μέχρι το τέλος του μήνα.

    Διαβάστε επίσης

    Νορβηγία σε Γερμανία: «Δεν έχουμε άλλο αέριο να δώσουμε»

    Ρωσία: Υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο με την Τουρκία για τους S-400

    ΗΠΑ: Ο στρατός πραγματοποίησε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου



    ΣΧΟΛΙΑ