• Διεθνής πολιτική

    Ρωσία: Υπέγραψε δεύτερο συμβόλαιο με την Τουρκία για τους S-400

    • NewsRoom
    S-400

    S-400


    Η Ρωσία και η Τουρκία υπέγραψαν σύμβαση για την αποστολή στην Άγκυρα μιας δεύτερης παρτίδας συστημάτων αεράμυνας S-400, ανέφερε την Τρίτη το ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο τον επικεφαλής της υπηρεσίας στρατιωτικής συνεργασίας της Ρωσίας.

    “Μια αντίστοιχη συμφωνία έχει ήδη υπογραφεί. Μεταξύ άλλων, θα επιτρέψει την τοπική παραγωγή ορισμένων εξαρτημάτων του συστήματος (S-400 Triumf) στην Τουρκία”, δήλωσε ο επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας (FSVTS), Ντμίτρι Σουγκάγιεφ, στο περιθώριο του διεθνούς φόρουμ Army-2022 της Μόσχας.

    “Το συμβόλαιο με την Τουρκία τίθεται επί του παρόντος σε εφαρμογή”, πρόσθεσε o Σουγκάγιεφ και δήλωσε με βεβαιότητα ότι τα επόμενα χρόνια, οποιαδήποτε χώρα είναι απίθανο να σχεδιάσει ένα σύστημα που θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τα πυραυλικά συστήματα S-400 Triumf.

    Η αρχική αγορά του ρωσικού συστήματος S-400 από την Τουρκία το 2020 εξόργισε τις Ηνωμένες Πολιτείες, σύμμαχο του ΝΑΤΟ, που επέβαλε κυρώσεις σε Τούρκους αξιωματούχους άμυνας ως αντίποινα.

    Διαβάστε επίσης

    ΗΠΑ: Ο στρατός πραγματοποίησε δοκιμή διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου

    Η πυρηνική τρομοκρατία της Ρωσίας στο επίκεντρο της επικοινωνίας Μακρόν – Ζελένσκι



    ΣΧΟΛΙΑ