Διεθνής πολιτική

Τσαβούσογλου προς Δένδια: Ευχαριστώ, αγαπητέ Νίκο, για το συλλυπητήριο μήνυμα

  • NewsRoom

Νίκος Δένδιας και Μεβλούτ Τσαβούσογλου


Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, με ανάρτησή του στο Twitter, ευχαριστεί τον Νίκο Δένδια για το συλλυπητήριο μήνυμά του σχετικά με την τραγωδία σε ορυχείο στην Τουρκία.

«Ευχαριστώ, αγαπητέ Νίκο, για το συλλυπητήριο μήνυμα» αναφέρει στην ανάρτησή του ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, στην οποία παραθέτει επίσης τα συλλυπητήριο μήνυμα του Νίκου Δένδια.

Ειδικότερα, ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών σε νωρίτερη ανάρτησή του στο ίδιο κοινωνικό μέσο είχε εκφράσει βαθύτατη θλίψη για τις τραγικές ανθρώπινες απώλειες από τη χθεσινή έκρηξη στο ανθρακωρυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας και συλλυπητήρια στις οικογένειες των θανόντων.

Εξάλλου, γνωστοποιούσε πως είχε εκφράσει τα συλλυπητήριά του, με επιστολή του, στον υπουργό Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Σε αντίστοιχη ανάρτησή της, η τουρκική πρεσβεία στην Ελλάδα εκφράζει ειλικρινείς ευχαριστίες «στους αξιότιμους εκπροσώπους του ελληνικού κράτους και στο σύμμαχο ελληνικό λαό» για τα συλλυπητήρια μηνύματα που έστειλαν και την ετοιμότητα να προσφέρουν τη στήριξή τους μετά το τραγικό δυστύχημα στο ορυχείο στην επαρχία Μπαρτίν της Τουρκίας.

Διαβάστε επίσης:

Έκρηξη σε ανθρακωρυχείο στην Τουρκία: Νεκρός ο μοναδικός αγνοούμενος – Στους 41 ο αριθμός των θυμάτωνΣΧΟΛΙΑ