ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πρόσκληση στον πρόεδρο της Κίνας να επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες απηύθυνε ο Ντόναλντ Τραμπ στο τέλος των κοινών δηλώσεων που έκαναν μετά τη συνάντησή τους στο Πεκίνο.
Ο Σι Τζινπίνγκ προσκλήθηκε να επισκεφθεί τον Λευκό Οίκο στις 24 Σεπτεμβρίου, με την σύζυγό του.
«Είναι τιμή μου να σας προσκαλέσω, κυρία Πενγκ, να μας επισκεφθείτε στον Λευκό Οίκο στις 24 Σεπτεμβρίου, και ανυπομονούμε να σας δούμε», δήλωσε ο Τραμπ, απευθυνόμενος στον Σι και τη σύζυγό του Πενγκ Λιγιουάν κατά τη διάρκεια δεξίωσης που ακολούθησε τις συνομιλίες στο Πεκίνο.
Ο Αμερικανός πρόεδρος σημείωσε στις δηλώσεις του ότι «έχουμε την ευκαιρία να δημιουργήσουμε ένα μέλλον με μεγαλύτερη συνεργασία κι ευημερία».
Χαρακτήρισε τις συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας παραγωγικές, καθώς είχαν μια «πολύτιμη» ευκαιρία να συζητήσουν πολλά θέματα, ενώ ανέφερε ότι έτυχε μιας «υπέροχης υποδοχής, χωρίς προηγούμενο».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος Σι τόνισε ότι η πρόοδος της Κίνας είναι συμβατή με την προσπάθεια να γίνει η Αμερική και πάλι μεγάλη.
Διαβάστε επίσης:
Παπασταύρου: Η Ελλάδα είναι στους παγκόσμιους πρωταθλητές στις ΑΠΕ
Νίκη Κεραμέως: Ανάχωμα στην ακρίβεια η αύξηση μισθών μέσω Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- ΥΠΑΑΤ: Νέο σύστημα παρακολούθησης για 10.743 σκάφη μικρής παράκτιας αλιείας – Επένδυση 62,1 εκατ. ευρώ
- Ευρωαγορές: Στο πράσινο με «ανάσα» από τον αμερικανικό πληθωρισμό – Προς νέo ρεκόρ o Stoxx 600
- ΗΠΑ: Στο υψηλότερο κόστος 25ετίας ο δανεισμός με 30ετή ομόλογα – «Πονοκέφαλος» για Τραμπ και Μπέσεντ
- Αεροδρόμιο Ρόδου: Περισσότεροι από 1.330.000 επιβάτες διακινήθηκαν τον Ιούλιο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.