• Διεθνής πολιτική

    Τουρκικά ΜΜΕ: Ο εξοπλισμός των νησιών της Ελλάδας στην ατζέντα της συνάντησης Ερντογάν – Στόλτενμπεργκ

    • NewsRoom


    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συναντήθηκε με τον Γενικό Γραμματέα του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ στο Γραφείο Εργασίας που έχει στηθεί για τέτοιες περιπτώσεις στο παλάτι Ντολμάμπαχτσε στην Κωνσταντινούπολη.

    Κατά τη διάρκειας 2,5 ωρών συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα, μεταξύ των οποίων ήταν φυσικά ο διάδρομος για τη μεταφορά σιτηρών από τα λιμάνια της Ουκρανίας στον Εύξεινο Πόντο και η διαδικασία ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη βορειοατλαντική συμμαχία.

    Η συνάντηση των αντιπροσωπειών

    Οι Ερντογάν και Στόλτενμπεργκ είχαν αρχικά τετ-α-τετ και στη συνέχεια προχώρησαν στη συνάντηση των αντιπροσωπειών των δύο πλευρών. Όπως αναφέρει η τουρκική προεδρία σε ανακοίνωσή της “στη δεξίωση παραβρέθηκαν επίσης η σύζυγος του Προέδρου Ερντογάν, Εμινέ Ερντογάν και η σύζυγος του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ, Ίνγκριντ Σούλερουντ”.

    Ο Στόλτενμπεργκ, σύμφωνα με την τουρκική πλευρά μετέφερε τις ευχαριστίες του στον Πρόεδρο Ερντογάν Για Τον Διάδρομο Των Σιτηρών.νΌπως ανέφερε αρχικώς η τουρκική εφημερίδα Hürriyet και στη συνέχεια αναπαρήγαγε και η λαϊκιστική Milliyet, “το άλλο θέμα που συζητήθηκε ήταν το θέμα του εξοπλισμού των ελληνικών νησιών. Στη συνάντηση συζητήθηκαν και περιφερειακά θέματα”.

    Μετά τη συνάντηση, ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ αναχώρησε από το Ντολμάμπαχτσε.

    Διαβάστε επίσης

    Γαλλία: Η Εθνοσυνέλευση επέβαλε αποβολή 15 ημερών στον ακροδεξιό βουλευτή ντε Φουρνάς

    Βρετανία: Η Ρωσία δημιουργεί «μονάδες φραγής» για να πυροβολούν λιποτάκτες

    ΗΠΑ: Στέλνει άρματα μάχης Τ-72, πυραύλους Hawk και 1.100 drones Phoenix Ghost στην Ουκρανία



    ΣΧΟΛΙΑ