• Διεθνής πολιτική

    Τουρκία: Το NATO να καταθέσει εναλλακτικές λύσεις για τους S-400

    • NewsRoom


    Η Τουρκία μετά από τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου Ερντογάν κατά των ΗΠΑ για τους S-400, τώρα ζητά από τον ΝΑΤΟ να καταθέσει εναλλακτικές προτάσεις για τα αντιπυραυλικά συστήματα.

    Η Τουρκία αναμένει από το ΝΑΤΟ να προσφέρει εναλλακτικές λύσεις έναντι των ρωσικών συστημάτων αεράμυνας S-400 αντί να ασκεί κριτική σε σχέση με την αγορά αυτού του οπλισμού, δήλωσε το τουρκικό υπουργείο Άμυνας το Σάββατο.

    «Η προσδοκία μας από τους φίλους και τους συμμάχους μας είναι να επικεντρωθούμε στη συζήτηση εναλλακτικών λύσεων στους S-400 και σε λογικά τεχνικά μέτρα που θα μπορούσαν να ληφθούν, αντί της ρητορικής που οδηγεί σε επιδείνωση των σχέσεών μας» ανέφερε η δήλωση.

    Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλούσι Ακάρ επιβεβαίωσε την Πέμπτη ότι η χώρα του είχε πραγματοποιήσει δοκιμές των παραπάνω συστημάτων στη Σινώπη, σημειώνοντας ότι αυτό είχε προγραμματιστεί στο πλαίσιο της σύμβασης.

    Το Πεντάγωνο καταδίκασε τις δοκιμές και απείλησε την Άγκυρα με συνέπειες.

    Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε αναφερθεί προηγουμένως ότι η Άγκυρα ήταν έτοιμη να αγοράσει τα συστήματα Patriot των ΗΠΑ υπό την προϋπόθεση της μεταφοράς τεχνολογίας στην Άγκυρα, προσθέτοντας ότι το ζήτημα εγκατάλειψης των συστημάτων S-400 δεν έμπαινε στο τραπέζι.

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ