ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών με ανακοίνωσή του καταδικάζει την επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν. Υποστηρίζει ότι το Ισραήλ σχεδιάζει την προσάρτηση της Δυτικής Όχθης, διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα και οδηγεί την περιοχή σε έναν ευρύτερο πόλεμο.
Αναλυτικά η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ έχει ως εξής:
«Το Ισραήλ, που διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα, που ετοιμάζεται να προσαρτήσει τη Δυτική Όχθη και που σκοτώνει καθημερινά αμάχους στο Λίβανο, με αυτή την επίθεση οδηγεί τώρα την περιοχή μας στα πρόθυρα ενός μεγαλύτερου πολέμου.
»Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι ο τερματισμός της ισραηλινής τρομοκρατίας στην περιοχή έχει καταστεί ιστορικό καθήκον για την εγκαθίδρυση της διεθνούς ασφάλειας και ειρήνης.
»Ως εκ τούτου, καλούμε τη διεθνή κοινότητα να αναλάβει αμέσως δράση για την εφαρμογή του δικαίου και να σταματήσει την κυβέρνηση Νετανιάχου.
»Ως Τουρκική Δημοκρατία επαναλαμβάνουμε ότι δεν επιθυμούμε περισσότερο πόλεμο, βία και ανομία στην περιοχή μας.
»Για την αποκατάσταση της ειρήνης στη Μέση Ανατολή, είναι επιτακτική ανάγκη οι χώρες της περιοχής και οι μη περιφερειακοί παράγοντες να υιοθετήσουν μια ορθολογική και συνετή στάση».
Διαβάστε επίσης:
Λίβανος: Καταγγελίες ότι ο ισραηλινός στρατός ανατινάσσει σπίτια σε χωριά στο Λίβανο
Ο διπλός ναός του Σαμικού αποκαλύπτεται
Ιράκ: Καταδικάζει τη «σιωπή της διεθνούς κοινότητας» απέναντι «στη βίαιη συμπεριφορά» του Ισραήλ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Santo Wines: Πώς το ελληνικό οινοποιείο μπήκε στο αποκλειστικό βιβλίο της Rolls-Royce για τα 100 χρόνια Phantom
- Μητσοτάκης, Ανδρουλάκης, Τσίπρας: η μοναξιά χωρίς άλλοθι
- Πάνω από 500 εκατ. ευρώ για εργασία και επιχειρηματικότητα – Το νέο πακέτο δράσεων της ΔΥΠΑ
- Βιομηχανία: Αναβάλλεται για τον επόμενο μήνα το σχέδιο στήριξης του ενεργειακού κόστους